Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:55 18 07 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța organizează o acțiune de donare de sânge la Năvodari. Iată când poți dona!

ro

08 May, 2018 15:10 817 Marime text
Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța și Primăria Orașului Năvodari organizează sâmbătă 12.05.2018, între orele 08.30- 13.30, o acțiune de donare de sânge.
         
Sunt așteptate toate persoanele sănătoase din localitatea Năvodari și localitățile învecinate care doresc să îi ajute pe pacienții care au nevoie de tratament transfuzional.
             
Pot dona sânge persoane cu vârsta cuprinsă între 18-65 ani (pentru prima donare 18-60 de ani în funcție de evaluarea medicală) cu greutatea peste 50 kg ( în funcție de înălțime, constituție), care nu au suferit de hepatită virală, tuberculoză, sifilis, malarie, infecție HiV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inima, etc.    
             
Persoanele peste 50 de ani sunt rugate să aduca de la medicul de familie o adeverință din care să reiasă că nu sunt în evidență cu boli de inimă, neurologice, alte boli cronice care ar contraindica donarea de sânge.
             
Cu 3 zile inainte de donare este interzis consumul de băuturi alcoolice!
             
În ziua donării se recomandă un mic dejun ușor (sandwich-uri, fructe, lactate) și minim 500 ml lichide.
                
Persoanele care efectuează o donare completă (450 ml sange) beneficiază la cerere de:
- 7 tichete de masă pentru produse alimentare;
- o zi libera, în ziua donarii, în cazul donatorilor salariați, elevi, studenți și militari.
- decontarea cheltuielilor de transport în comun în ziua donării între localitatea de domiciliu/ reședința înscrisă în actul de identitate și localitatea unde se efectuează donarea de sânge;    
 
”Vă așteptam sâmbătă 12.05.2018, la Centrul de Zi pentru Copii și Persoane în Vârstă (lângă Taxe și Impozite) str. Sănătății nr. 3, din localitatea Năvodari cu un act de identitate valabil, între orele 08.30-13.30”, transmite CRST Constanța.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii