Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:49 23 04 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Celulă de criză activată în urma cutremurului din Mexic. Cel puțin 15 morți

ro

08 Sep, 2017 16:48 849 Marime text
În urma puternicul seism cu magnitudinea de 8,2 care s-a produs în sudul Mexicului în noaptea de joi spre vineri, 15 persoane au fost declarate decedate.
 
Seismul înregistrat în cursul nopții de joi spre vineri a fost cel mai puternic cutremur de pământ produs în Mexic în ultimul secol.

Ministerului Afacerilor Externe (MAE) a activat celula de criză pentru coordonarea intervenţiilor misiunilor diplomatice din zona afectată de uraganul IRMA, gestionează şi situaţia generată de cutremurul produs în Mexic, toate structurile componente ale acesteia fiind active şi operaţionale 24/7, până la soluţionarea crizelor.

Potrivit comunicatului emis, până în prezent, la nivelul Ambasadei României la Ciudad de Mexico a fost înregistrată o solicitare de asistenţă consulară din partea familiei a doi turiști de cetăţenie română, aflaţi în zona. În urma demersurilor întreprinse de Celula de Criză a MAE, prin misiunea diplomatică, cei doi cetăţeni români au fost identificați, fiind în acest moment în siguranță.

În acest context, MAE reaminteşte faptul că cetățenii români afectaţi de seismul produs în Mexic pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Ciudad de Mexico: 00 52 55 5280 0447 și 00 52 55 5280 1869,  apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice - 00 52 55 38 833 072.

Celula de Criză a MAE monitorizează în mod prioritar cele două situații şi păstrează în permanenţă legătura cu autorităţile competente, acordând asistenţa consulară necesară.

Citește și: Cutremur de 8 grade pe scara Richter în Mexic. A fost emisă alertă de tsunami
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii