Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:29 20 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cea mai cunoscută rețea de socializare va lansa o funcție de prevenire a sinuciderilor

ro

15 Jun, 2016 20:42 714 Marime text
A devenit o modă să ai cont pe Facebook, să socializezi, să dai like-uri și să comentezi pe diverse profile. Ei bine, Facebook vine cu noutăți. Rețeaua va lansa pentru toți utilizatorii o funcție de prevenire a sinuciderilor care să permită semnalarea conținuturilor ce indică intenții de suicid și obținerea de asistență.
 

"Cu ajutorul acestor noi instrumente, în cazul în care cineva postează pe Facebook ceva ce vă neliniștește, puteți contacta direct acest prieten și, de asemenea, îl puteți ”raporta”. Avem echipe în întreaga lume, 24 de ore din 24, care monitorizează aceste semnalări", precizează rețeaua socială într-un comunicat citat de Agerpres.

 
Această funcție a fost testată până în prezent de unii utilizatori anglofoni. Concret, membrii rețelei sociale vor putea semnala un astfel de conținut prin intermediul meniului drop-down, cu ajutorul căruia utilizatorii raportează deja postările inadecvate. Potrivit Facebook, aceste semnalări vor avea prioritate față de altele.
 
Rețeaua socială, care a dezvoltat aceste instrumente împreună cu asociații de prevenire a suicidului, oferă apoi mai multe opțiuni persoanei care vrea să-și ajute prietenul, cum ar fi trimiterea unui mesaj de sprijin redactat în prealabil, relaționarea cu un prieten comun sau asociație, detaliază Nou York Times. De asemenea, contului raportat i se va propune un mesaj de sprijin cu mai multe opțiuni (numere ale unor servicii de asistență, trimiteri la site-uri de consiliere etc.).
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii