Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:26 21 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Meteorologii vin cu veşti noi Ce vreme avem de 1 Mai şi în prima lună de vară

ro

20 Mar, 2015 15:40 1559 Marime text
Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare sezonieră a temperaturilor şi a cantităţilor de precipitaţii pe teritoriul României, valabilă în lunile aprilie, mai şi iunie 2015.

Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF).

Astfel, în luna aprilie, valorile termice vor fi apropiate de mediile climatologice în sud-estul ţării şi local în sud, dar se vor situa sub normalul perioadei în restul regiunilor. Cantităţile lunare de precipitaţii vor fi excedentare în centrul şi nordul ţării şi local în restul teritoriului.

În luna mai temperatura aerului va fi apropiată de normalul climatologic în sud-est şi local în sudul şi vestul ţării, iar în celelalte regiuni va avea valori sub mediile multianuale ale perioadei. Cantităţile lunare de precipitaţii vor fi excedentare în cea mai mare parte a ţării, exceptând regiunile sud-estice şi sudice, unde se vor situa, în general, în apropierea mediilor multianuale.

Pentru luna iunie, meteorologii anunţă că temperatura aerului va avea valori apropiate de mediile climatologice în cea mai mare parte a ţării.
Cantităţile lunare de precipitaţii se vor situa sub normele multianuale în sudul, sud-estul şi estul teritoriului, iar în regiunile centrale şi nordice sunt posibile, local, cantităţi peste aceste norme.

Ti-a placut articolul?

Comentarii