Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:29 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce transmite Băsescu cu privire la noua amenințare cu suspendarea

ro

22 Aug, 2014 19:43 2021 Marime text
Președintele Băsescu le-a transmis un mesaj adversarilor politici care îi doresc din nou suspendarea. Mai precis, dacă va fi suspendat iar, șeful statului amenință că va cere prelungirea mandatului cu perioada în care a fost suspendat, transmite știripesurse.ro. Astfel, în condițiile actuale, mandatul lui Băsescu se va termina pe 22 decembrie. Dacă cererea sa de prelungire va fi decisă ca fiind legală, ar putea sta până pe 22 februarie la Cotroceni, iar dacă va fi iar suspendat, va pleca din funcția de președinte abia la finele lui martie, scrie sursa citată.

Urmarea? România ar deveni țara cu 2 președinți, lucru nemaiîntâlnit în lume: unul ales, pe 16 noiembrie, și unul în funcție, cu mandatul neterminat, sau suspendat.

Călin Popescu Tăriceanu a venit cu propunerea privind suspendarea, iar premierul Victor Ponta a menționat că este posibil ca Traian Băsescu să fie iar suspendat, pentru a treia oară în cei 10 ani de mandat.

Pe de altă parte, tot PSD-ul desființează prezenta amenințare. Liviu Dragnea susține că suspendarea președintelui nu are niciun rost și, mai mult, nici nu e posibilă legal, mai notează știripesurse.ro.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii