Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:55 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce susține ministrul Dan Șova despre taxarea autostrăzilor

ro

10 Jun, 2014 19:27 1504 Marime text
Ministrul Transporturilor, Dan Şova, a afirmat astăzi că discuţia despre taxarea autostrăzilor este la această dată una teoretică, iar taxele nu vor fi introduse în acest an sau în anul 2015.

 „Este foarte greu de zis. Discuţia despre taxarea autostrăzilor deocamdată este o discuţie teoretică. Momentan nu vom avea. Cu siguranţă nu vom avea nici anul acesta, nici anul viitor, mi-e greu să evaluez pentru 2016. Ca să ai o autostradă taxată trebuie să ai în primul rând un coridor continuu, însă noi nu avem deocamdată coridor continuu, nici de la Nădlac până la Sibiu. De asemenea, autostrada de la Nădlac la Sibiu este construită cu fonduri europene, deci va trebui să vedem exact în ce condiţii se pot pune taxe", a afirmat ministrul, citat de Mediafax.

Amintim că directorul general al CNADNR, Narcis Neaga, susține la sfârșitul lunii trecute că taxarea pe autostrăzile Bucureşti-Piteşti (A1) şi Bucureşti-Constanţa (A2) ar putea fi introdusă din 2015, la începutul lucrărilor de reabilitare, sau din anul următor, după finalizarea acestora.

Mai apoi, CNADNR a infirmat informaţiile privind taxarea circulaţiei pe autostrazile A1 şi A2 din 2015, cu mențiunea că declaraţiile lui Neaga pe acest subiect au fost în fapt explicaţii asupra mecanismului general de concesionare al unei autostrăzi, el oferind drept model ipotetic autostrăzile A1 şi A2.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii