Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:45 05 12 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce spune ministrul Justiţiei, Tudorel Toader despre valul de eliberări din penitenciare

ro

23 Dec, 2018 21:35 490 Marime text
În urma deciziilor nelegale ale Liviei Stanciu, fostă președintă a Înaltei Curți și a Cristinei Tarcea, actuala președintă, CCR constată nelegalitatea și Înalta Curte de Casație și Justiție este obligată să elibereze pe cei care au fost condamnați în baza completelor nelegal constituite, conform Antena3.ro

Ministrul Justiției a vorbit duminică seară la Sinteza Zilei pentru prima data despre această hotărâre.

”Justiția trebuie să rămână în slujba cetățeanului, trebuie să îi apere drepturile și judecățile, să îi protejeze valorile fundamentale. După doi ani de zile am văzut și bune și rele. Trebuie să scoatem adevărul la suprafață (...) Dacă vrem să rămânem la nivel de principiu, orice procuror trebuie să știe că face parte din autoritate și nu face parte nici din puterea legislativă și nici din puterea executivă, nu se paote substitui. Decizia privind conflictul juridic, trebuie să zăbovim mai mult. La ministerul Justiției am motivat conflictul juridic de natură constituțională. Dacă legea încă din 2014 spune că acel complet din 5 se trage la sorți, se trage aleatoriu, nu poți să vii oricine ai fi să alegi pe cine vrei. 

Dacă vrem să rămânem la nivel de principiu, orice procuror trebuie să știe că face parte din autoritate și nu face parte nici din puterea legislativă și nici din puterea executivă, nu se paote substitui. Decizia privind conflictul juridic, trebuie să zăbovim mai mult. La ministerul Justiției am motivat conflictul juridic de natură constituțională. Dacă legea încă din 2014 spune că acel complet din 5 se trage la sorți, se trage aleatoriu, nu poți să vii oricine ai fi să alegi pe cine vrei. 

După părerea mea a fost o evidentă sfidare și dezvolt asta. Aveam o polemică cu doamna președintă care spunea că autorul sesizării a uitat să citească și articolul 10. Ea nu a uitat și Curtea mi-a dat dreptate. Nu e suficient să citești un alineat, trebuie să îl și înțelegi și să îl respecți. 
Eu exclud starea de eroare. A venit în februarie care a lămurit aceeași problemă, tot nu a înțeles. A venit această lege de modificare a justiției. Dacă nici a treia oară n-am înțeles, înseamnă ca e o stare de sfidare. ”, a declarat Toader.

Ti-a placut articolul?

Comentarii