Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:44 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce spune Ministerul Afacerilor Interne despre incendiul care a distrus restaurantul Beirut din Constanţa

ro

06 Apr, 2014 11:33 2492 Marime text
Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au executat în ultima săptămână mai multe misiuni cu elicopterele și avionul medical aparținând MAI, în care au fost salvate 62 de persoane.

Ultima misiune de acest fel a avut loc noaptea trecută, cu avionul SMURD al MAI, pentru transportul în București la o unitate medicală de specialitate din Capitală a unei persoane care a suferit arsuri grave pe suprafețe mari ale corpului în incendiul izbucnit în restaurantul Beirut din Constanța. Avionul SMURD s-a deplasat noaptea trecută pe ruta București – Constanța și retur, aterizând la București la ora 04:50.

Cele mai multe misiuni au fost efectuate prin Punctele de Operare Aeromedicală SMURD – Bucureşti, unde s-a intervenit pentru transportul şi oferirea de ajutor medical de specialitate pentru 15 persoane, la Arad – 12 persoane, Târgu Mureş – 10 persoane, Iaşi – nouă persoane, Craiova – cinci persoane şi Constanţa – cinci persoane. La data de 1 aprilie, aeronava SMURD Piper CHEYENNE III din dotarea Inspectoratului General de Aviaţie al MAI a efectuat o misiune aeromedicală aprobată de viceprim-ministrul pentru securitate națională și ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, pe ruta Bucureşti – Oradea, pentru transportul unei echipe medicale care a prelevat organe necesare salvării vieții a 5 persoane. Totodată, în intervalul 28 martie – 05 aprilie, aceeași aeronava a efectuat alte cinci misiuni, intervenind pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii