Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:37 16 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CCR a amânat pentru 24 mai excepţia de neconstituţionalitate în cazul abuzului în serviciu invocată de Alina Bica

ro

06 May, 2016 09:51 1440 Marime text
Curtea Constituțională a României (CCR) a amânat pentru 24 mai judecarea excepţiei de neconstituţionalitate invocată de fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, în privinţa articolului din Codul Penal care pedepseşte abuzul în serviciu.
 
Această excepţie a fost invocată de Bica în dosarul fraudelor de la ANRP.
 
Atât fosta şefă a DIICOT  cât și Elena Udrea doresc ca această infracţiune să fie scoasă definitiv din Codul Penal, motivând că legislaţiile altor state europene nu o incriminează, potrivit adevarul.ro. Specialiştii în dreptul european o contrazic. Aceştia au explicat cum este reglementat abuzul în serviciu în Europa, chiar dacă în alte state nu este denumit aşa.
 
Bica a reclamat la CCR că infracţiunea de abuz în serviciu, care se pedepseşte cu până la 15 ani de închisoare, e definită prea vag în Codul Penal, ea acuzând că prevederile sunt lipsite de claritatea necesară pentru ca un funcţionar public să-şi regleze comportamentul astfel încât să nu rişte sancţiuni penale.
 
În cazul în care se admite această excepţie sute de inculpaţi, printre care nume grele, ar putea scăpa de acuzaţiile de corupţie, procesele penale urmând a fi închise.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii