Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:32 22 09 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Caz șocant. Un bărbat și o adolescentă, suspectați că au ucis un pensionar pentru a-i fura banii

ro

10 Feb, 2019 17:48 595 Marime text
Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 10 februarie 2019 a inculpaţilor:

- Găman Vasile - sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de omor calificat şi violare de domiciliu;
- minor I.E.A. în vârstă de 17 ani - sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de omor calificat şi violare de domiciliu;

În cursul zilei de astăzi, aceştia urmează să fie prezentaţi Tribunalului Vâlcea cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit anchetatorilor, în seara zilei de 06.02.2019, cei doi inculpaţi au hotărât să exercite acte de violenţă asupra lui R.G. din com. Tomşani, în vârstă de 80 ani, pentru a-i sustrage o sumă de bani pe care credeau că acesta o deţine, motiv pentru care au pregătit, premeditat comiterea faptei, luând asupra lor o coadă de topor din lemn, mănuşi şi mai multe pungi din plastic ce urmau a fi folosite pentru a nu lăsa impresiuni papilare.

”In acest context, în timpul nopţii de 06/07.02.2019, inculpaţii au pătruns fără drept în curtea şi locuinţa victimei R.G. pe care l-au găsit dormind în dormitor, pe un pat, aşezată pe partea stângă a corpului. În aceste împrejurări, în realizarea scopului infracţional, în timp ce inculpata minoră I.E.A. a luminat cu lanterna telefonului mobil patul pe care dormea victima asigurând astfel vizibilitate inculpatului Găman Vasile, acesta din urmă l-a lovit pe R.G., în timp ce dormea, de mai multe ori, în cap cu coada de topor, producându-i multiple leziuni în zona capului, provocând decesul victimei. După exercitarea acestor acte de agresiune, cei doi inculpaţi au sustras din locuinţă suma de 1000 lei.

Inculpaţilor li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală” - au transmis procurorii.


În cauză, procurorii au colaborat cu lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea.

Cercetările continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt, şi în vederea stabilirii răspunderii judiciare.

”Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie” - au mai precizat procurorii.

Ti-a placut articolul?

Comentarii