Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:00 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Caz incredibil. O minoră a căzut de la etajul patru al unui bloc și a scăpat cu viață. În ce stare este victima

ro

24 Sep, 2018 14:47 1336 Marime text
O minoră în vârstă de 12 ani a căzut luni de la etajul patru al locuinţei sale situată pe bulevardul Saturn din municipiul Braşov, a informat purtătorul de cuvânt al ISU Braşov, Luiza Dănilă, conform Agerpres.ro

''La faţa locului s-a deplasat un echipaj SMURD de terapie intensivă cu medic pentru acordarea primului ajutor. Minora a fost transportată la spital în stare conştientă, cu mai multe traumatisme'', a precizat Luiza Dănilă.


Purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov, Gabriela Dinu, a precizat că minora era singură acasă în momentul producerii incidentului: ''Minora era singură în momentul în care s-a produs evenimentul. S-ar fi precipitat de la geamul unei camere a locuinţei. Este dosar penal pentru vătămare corporală din culpă'. 

DGASPC-urile intervin doar în cazurile în care sunt sesizate de Poliţie sau Spitalul de Copii că în evenimentul respectiv este vorba despre o neglijenţă sau abuz, a precizat purtătorul de cuvânt al DGASPC Braşov, Radu Mailat.

''Condiţiile care au dus la nefericitul eveniment sunt cercetate de Poliţie (n.r. - la faţa locului), respectiv de asistentul social sau psihologul de la Spitalul de Copii. Dacă în urma evaluărilor există suspiciunea de abuz sau neglijenţă, cazul este adus la cunoştinţa noastră de Poliţie sau de Spitalul de Copii, şi atunci intervenim în vederea evaluării cazului şi a lua măsurile care se impun - monitorizare, scoatere abuzator din familie şi în ultimul caz scoaterea copilului din familie şi instituţionalizarea acestuia'', a explicat Radu Mailat

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii