Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:02 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Căutările celor patru tineri dispăruţi pe lacul Razelm, continuate doar de localnici

ro

17 May, 2011 18:35 1542 Marime text

Căutările trupurilor celor patru tineri dispăruţi duminică după-amiaza pe lacul Razelm-Sinoe din judeţul Tulcea sunt continuate în prezent doar de rude şi localnici, potrivit prefectului Vasile Gudu.'S-au oprit căutările pentru că ne-am dat seama că trebuie să căutăm zile în şir până când vom găsi persoanele dispărute, iar cercetările sunt destul de costisitoare. Acum nicio autoritate nu este acolo, ci doar familiile persoanelor dispărute. După cum ştiţi am apelat ieri (n.r. luni) la formaţiile de pescari cu năvoadele în speranţa de a găsi victimele tragicului accident', a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, prefectul judeţului Tulcea.

Potrivit acestuia, căutările trupurilor celor patru tineri au încetat şi din cauza costurilor destul de ridicate.

'Un procent de 40% din cei care dispar pe lacul Razelm nu mai sunt găsiţi. Nu vă pot spune costurile căutărilor de luni, dar vom interveni din nou, dacă familiile sau autorităţile locale ne vor cere sprijinul. Au fost multe ambarcaţiuni, maşini şi în condiţiile în care în 24 de ore nu am găsit decât o geacă activitatea nu mai este de a salva, ci de a găsi trupurile victimelor', a menţionat prefectul.

Deoarece Căpitănia Jurilovca este subordonată Căpităniei din Constanţa, prefectul intenţionează să se adreseze omologului său din judeţul vecin pentru a aduce în atenţia vizitatorilor Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării regulile pe care trebuie să le respecte pentru a preveni evenimente nefericite.

Duminică după-amiaza, în jurul orei 14,00, o barcă în care se aflau cinci tineri cu vârste cuprinse între 17 şi 31 de ani s-a răsturnat pe lacul Razelm din cauza unei furtuni puternice. Din cei cinci tineri doar unul a reuşit să se salveze, în timpul căutărilor efectuate până luni seara de autorităţi nefiind găsită decât geaca unei victime.

Sursa: http://www.agerpres.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii