Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:53 24 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cărțile scrise în închisoare de fostul șef al ISU „Dobrogea“, Viorel Costache, coordonate chiar de rectorul unei universități de stat din Constanța

ro

11 Jan, 2016 21:44 1231 Marime text
 
Nu doar profesorii universității Ovidius din Constanța au fost coordonatori ai lucrărilor redactate de deținuți pe perioada detenției. Chiar rectorul Universității Maritime din Constanța, Conf. univ. dr. ing. Violeta Ciucur a fost îndrumătorul a două cărţi ale lui Viorel Costache - fostul șef al ISU Dobrogea. Este vorba despre lucrările „Gestionarea situaţiilor de urgenţă produse de incendii de mari proporţii în zone greu accesibile, cu impact major asupra vieţii şi a mediului” şi „Gestionarea situaţiilor de urgenţă care pot afecta viaţa”, apărute la Editura Ex Ponto.

Citește și: 

Cum a ajuns Costahe după gratii
Amintim că la finele anului trecut, Colonelul Viorel Costache, fostul inspector-şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea“, a fost pus în libertate. Anul trecut, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-au trimis în judecată pe Viorel Costache, fostul şef al ISU, alături de Constantin Miroiu, fostul şef al Serviciului Logistic din ISU „Dobrogea“, Virgilia Crina Ciochină, fostul contabil-şef al inspectoratului, şi Vasilică Vasile, fost angajat în cadrul aceluiaşi serviciu, cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată (două acte materiale). În cauză a mai fost deferit Justiţiei şi Viorel Cobzariu, administrator al unei societăţi comerciale, la data faptei, cu privire la săvârşirea în forma complicităţii a infracţiunii de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată (două acte materiale).

Citește și:

În rechizitoriu, procurorii arată că, „în perioada 2008 - 2009, în contextul realizării unor lucrări la Centrul de pregătire a scafandrilor de luptă din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), proiect finanţat prin Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, inculpaţii Costache Viorel, Miroiu Constantin, Ciochină Virgilia-Crina şi Vasile Vasilică, abuzând de funcţiile pe care le deţineau, au trucat licitaţia organizată în scopul menţionat mai sus, în aşa manieră încât lucrarea respectivă a fost atribuită unei firme administrate de inculpatul Cobzariu Viorel, costurile manoperei şi materialelor ridicându-se la un preţ de zece ori mai mare decât preţul pieţei“.

Cine este profesorul îndrumător
Actualul rector al UMC a fost aleasă pentru această funcție în 2012. Conf. univ. dr. ing. Violeta-Vali Ciucur s-a născut pe 29 decembrie 1965 la Brăila. În anul 1984 a absolvit Liceul „Nicolae Bălcescu" din Brăila, iar în anul 1989 Facultatea de Energetică şi Electrotehnică a Universităţii Politehnice din Bucureşti. Ulterior a absolvit şi studiile de doctorat în cadrul Universităţii Politehnice din Bucureşti. Printre articolele şi cărţile scrise de Violeta-Vali Ciucur amintim „Reglarea turaţiei motorului termic", „Materiale electrotehnice - note de curs pentru studenţi", „Maşini electrice - note de curs pentru studenţi", „Probleme de câmp electromagnetic", „Teste de electrotehnică, automatică şi instalaţii". 

Ti-a placut articolul?

Comentarii