Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:34 20 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Carmen Gigină, cuvinte pline de durere. „Sunteţi mama poliţistului accidentat?” / „Medicul de gardă plângea”

ro

20 Sep, 2016 19:46 2241 Marime text
Carmen Gigină, mama poliţistului care şi-a pierdut viaţa în timp ce îl însoţea pe Gabriel Oprea, a reacţionat la votul de ieri din Parlament. Carmen Gigină povesteşte, pe Facebook, cum a fost în seara în care a aflat că fiul ei a murit.
 

„Nu am vrut până acum să vorbesc despre trăirile noastre; acum vreau ca toţi cei care ne-aţi «condamnat» să înţelegeţi de ce nu am făcut-o. Sunt lucruri greu de spus şi greu de imaginat ptr voi care sznteţi părinţi. În seara zilei de 20 oct. 2015, în urma telefonului primit la ora 19.02, am alergat către spitalul universitar. Cel care ne-a anunţat de accident repeta "nu pot să cred că s-a întâmplat asta" nu pot să cred... Soţul meu şi-a îmbrăcat un trening peste pijama şi a plecat către spital.... eu m-am blocat nu reuşeam aa mă îmbrac.... eram... paralizată...
 
I-am spus să alerge soţului meu... „am să ajung cu un taxi nu mă aştepta... du-te lângă băiat". Am ieşit în stradă căutând un taxi .....greu de găsit ...afară ploua torenţial. Am pornit către zona Unirii spunând rugăciuni ptr viaţa copilului meu.Nu îmi păsa că oamenii se opreau şi mă priveau ca pe un om debusolat nu-mi păsa....decît de el , de copilul meu,imploram Divinitatea ca el să fie bine.
 
În momentul în care am intrat în spitalul Universitar am avut impresia că toată lumea mă cunoaşte. Cel de la intrare a întrebat "Sunteţi mama poliţistului accidentat? Mi-a arătat uşa unde copilul meu era resuscitat. Am intrat şi acolo am găsit un copil, copilul meu coplet desfigurat ,cu gâtul retezat ; cu chipul plin de sânge, pardoseala era plină de sânge; m-am prăbuşit la pucioarele lui, sărutându-le şi strigându-l. Încă avea şosetele ude în picioare. M-am trezit ridicată brusc şi zguduită de umeri... medicul de gardă plângea şi încerca să mă facă să înţeleg că nu se mai poate face nimic.
 
M-am prăbuşit din nou la picioarele copilului meu, implorînd şi privind oamenii care deşi ştiau că nu se mai poate face nimic ptr el nu vroiau să renunţe. Nu am să uit niciodată cum acei oameni încercau imposibilul, nu am să uit lacrimile care li se înodau sub barbă...

Astăzi privesc, privim neputincioşi la nedreptatea făcută sufletului copilului nostru”, este mesajul complet publicat astăzi.

 
Amintim că senatorii au respins, ieri, cererea începerii urmăririi penale, pentru ucidere din culpă, a lui Gabriel Oprea.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Cornelia Galavan 21 Sep, 2016 07:28 SUTE DE 'UCIGASI AI SOSELELOR' AU UCIS MII DE OAMENI FIIND CONDAMNATI LA PEDEPSE CU 'SUSPENDARE' ADICA LA ... LIBERTATE! DE 20 DE ANI INFIRMA IN CARJE MILITEZ PENTRU DREPTATE IN SOLUTIONAREA ACCIDENTELOR RUTIERE ! DISPRETUL STATULUI FATA DE VICTIMELE TRAGEDIILOR ! VINOVATII CONDAMNATI LA ... LIBERTATE ! Toata compasiunea pentru indurerata familie datorita unui accident ce nu trebuia sa aibe loc. Ca victima a unui accident rutier in urma caruia am ramas infirma, devenind fara voia mea in mod paradoxal datorita coruptiei, abuzurilor dar si a unei legislatii permisive si victima a justitie, de 20 de ani lupt pentru dreptatea victimelor victimelor accidentelor de circulatie. De 20 de ani datorita unei expertize false ascunsa de procurori pentru musamalizarea dosarului am organizat actiuni de protest personal sau impreuna cu alte victime sau urmasii celor decedati in fata institutiilor statului demonstrand ca victimele tragediilor rutiere sunt umilite iar cei vinovati sunt favorizati, viata victimelor fiind dispretuita in justitie. Astfel ca mii de victime am devenit si victima a justitiei fiind prezenta si acum dupa 20 de ani in fata instantei de judecata cersindu-mi dreptulla viata intr-un proces civil. Prin toate actiunile mele am luptat pentru a demonstra abuzurile si coruptia in solutionarea accidentelor rutiere, aducand in fata instantei de judecata, cu toata opozitia procurorilor, primul expert tehninic-auto condamnat in Romania. Cunoscand zeci de cazuri similare, intre spitale si instante de judecata, am initiat si organizat personal ca implicare civica proiectul 'Lacrima Rutiera' prin care din 2001 sunt comemorate victimele tragediilor rutiere, proiect ce militeaza pentru o justitie reala in solutionarea dosarelor penale in accidentele rutiere. Proiectul desfasurat anual in Piata Universitatii fiind sprijinit si de Brigada de Politie Rutiera. Personal acum dupa 20 de ani regret ca am avut incredere in justitie, justitie ce mi-a distrus viata in mod paradoxal mai rau decat accidentul propriuzis transformandu-ma intr-un gunoi uman.Cazul unic atat ca abuzuri in justitie cat si ca implicare civica a fost metionat in articole ca exemplu 'Cornelia Galavan femeia in carje care a invins sistemul' si 'Expozitia nedreptatii' (ambele JN) 'S-a facut de ras ca procuror, dar a fost promovat sef la DNA' (RL), 'Expertul m-a facut din victima, vinovat' (CLICK), sau 'Familia Galavan aprinde candele pe sosele' (ADEVARUL), dar si reportaje tv cum a fost cel realizat la A