Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:46 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mamaia se află pe locul 5 Care a fost cea mai vizitată stațiune de pe litoral în vara aceasta

ro

03 Sep, 2015 00:07 3044 Marime text
 
Conform statisticilor făcute de autorități, într-o zi din de la jumătatea lunii iulie, adică în plin sezon, stațiunea Costinești a condus detașat cu 62 de mii de turiști, urmată de Neptun, Venus și Jupiter cu 56 de mii de turiști și Mamaia, cu 45 de mii, informează stirileprotv.ro.
 
Media pe sfârșit de săptămână a fost de peste 200 de mii de oameni, iar clasamentul s-a păstrat constant și în august. 
 
O creștere seminificativă a numărului de turiști s-a înregistrat în acest an în stațiunea Venus, unde au fost renovate mai multe hoteluri de 4 stele.
  
Și la Jupiter sau Saturn au ajuns mai mulți turiști, îndeosebi cei care au copii, atrași de programele speciale pentru acest segment.
 
Cel mai important aspect, spun hotelierii, este creșterea numărului de nopți de cazare de la o medie de 4,5 anul trecut, la 6-7 în acest an. 
  
În sudul litoralului, un sejur de șapte zile cu mic dejun inclus costă între o mie și 1.500 de lei, iar pentru all-inclusive la 4 stele, o familie cu un copil plătește între 2400 și 3000 mii de lei. 
 
În sud au fost și mulți străini. 5.000 de israelieni au venit în această vară la mare, cu două chartere pe săptămâna, iar autoritățile au estimat că au cheltuit la noi cel puțin 4 milioane de euro. 
  
Vremea se anunța frumoasă pe litoral și în septembrie așa că este de așteptat că hotelurile să fie pline. 
 
Spre deosebire de alți ani, va fi un sezon - dacă putem să-i spunem așa - în luna septembrie și asta pentru că soarele va străluci aici până spre sfârșitul lunii, iar apa mării va rămâne caldă, 25-25 de grade. În plus, în afară de programul „Litoralul pentru Toți” unde bilețele s-au vândut pentru prima serie în doar câteva ore, și cei care vor să vina individidual, începând de mâine, vor găsi reduceri la cazare, mâncare, șezlonguri și umbrele de plajă. Acestea pot ajunge până la 30 la sută dar, un sfat: faceți totuși rezervare din timp, că să nu aveți surprize.   



Sursa: stirileprotv.ro
Sursa foto: turism.bzi.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii