Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:10 23 08 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Caravana „România fără gluten” ajunge la Constanța

ro

17 Jul, 2019 12:01 545 Marime text

Intoleranța la gluten afectează între 250.000 și un milion de români, conform estimărilor Asociației Române pentru Intoleranță la Gluten.

Totuși, sub 5% dintre pacienți sunt diagnosticați corect, din cauza simptomelor ușor de confundat cu ale altor afecțiuni. În lipsa tratamentului, boala poate duce la complicații grave și chiar la deces.

Sâmbătă, 20 iulie 2019, caravana „România fără gluten” ajunge la Constanța, (Hotel Bavaria Blu, Bulevardul Mamaia, orele 13.00-17.00), unde vor avea loc sesiuni de testare gratuită pentru boala celiacă (intoleranța la gluten de tip autoimun).

Rezultatele sunt oferite pe loc și interpretate de medicii prezenți. Caravana se adresează și celor care suferă deja de boala celiacă sau sensibilitate la gluten: ei pot beneficia de sesiuni de informare și de materiale educative.

Campania este cea mai amplă de acest tip din România și este organizată de Asociația Română pentru Intoleranță la Gluten (ARIG), în parteneriat cu Kaufland România și se adresează atât pacienților, cât și medicilor (care vor beneficia de un curs autorizat pentru diagnosticarea afecțiunilor induse de gluten).

Vor lua cuvântul Iuliana Roibu Bonoiu, Președintele Asociației Române pentru Intoleranță la Gluten (ARIG) şi Alina Stănescu Popp, Medic Specialist Gastroenterologie Pediatrică, Director al Centrului de Management pentru Boală Celiacă, INSMC
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii