Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:44 20 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Capturi de pește pescuit ilegal, plase de pescuit monifilament și multe dosare penale

ro

13 Jul, 2016 13:42 1826 Marime text
Ieri, în jurul orei 14.00, poliţiştii din cadrul Secţiei 6 Rurale Cernavodă, Postul de Poliţie Seimeni, au depistat un bărbat, în vârstă de 59 de ani, din Seimeni, care pescuia cu o plasă de pescuit monofilament pe fluviul Dunărea.

De asemenea, tot ieri, la ora 15.20, poliţiştii din cadrul Secţiei 8 Rurale Băneasa, Postul de Poliţie Oltina, au fost depistat doi bărbați, ambii din comuna Lipniţa, care pescuiau ilegal cu o plasă de pescuit monofilament pe lacul Oltina. Poliţiştii au găsit asupra unuia dintre bărbaţi un sac în care se afla cantitatea de 17 kilograme peşte specia caras.

În ambele cazuri poliţiştii au ridicat, în vederea confiscării, plasele de pescuit şi cantitatea de peşte, întocmind totodată şi dosare penale.

Și poliţiştii de frontieră tulceni au identificat în zona de competenţă un cetăţean român care transporta, cu un atelaj hipo, plase de tip monofilament cu captură de peşte în ele, fără a deţine documente justificative.

Ieri, în jurul orei 05.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Tulcea au depistat, în zona lacului Razelm, de pe raza localităţii Sarichioi, pe cetăţeanul român C.G., în vârstă de 40 de ani, domiciliat pe raza judeţului Tulcea, care transporta cu un atelaj hipo, mai mulţi saci în care se aflau unelte de pescuit de tip plasă monofilament, cu captură de peşte în ele.
În urma verificărilor au fost descoperite opt plase tip monofilament, în lungime totală de 510 m şi cantitatea de 88 kg  peşte proaspăt, din speciile şalău şi babuşcă.

Plasele de pescuit au fost ridicate în vederea confiscării, iar peştele a fost predat unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale. Poliţiştii de frontieră  efectuează în cauză cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunii de deţinere şi utilizare a uneltelor de plasă de tip monofilament.

Fotografiile au fost făcute de polițiștii Gărzii de Coastă.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii