Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:14 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Caporal, reținut pentru agresiune sexuală. Ce spune Ministerul Apărării Naționale

ro

15 Jun, 2019 12:26 7373 Marime text
Procurorii Parchetului Militar București au dispus, în dimineața zilei de sâmbătă, 15 iunie, reținerea, pentru 24 de ore, a unui caporal din cadrul M.Ap.N. pentru o infracțiune de agresiune sexuală produsă vineri, 14 iunie, în Capitală. Caporalul va fi prezentat Tribunalului Militar București cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit MApN, militarul, încadrat la UM 01348 București, era detașat la UM 01295 București și a fost declarat apt pentru serviciul militar la toate testările psihologice susținute în calitate de militar profesionist, ultima testare fiind efectuată în luna noiembrie 2018.

Unitatea militară în care este încadrat va dispune măsurile legale prevăzute de Legea nr 384/2006 privind statutul soldaților și gradaților profesioniști, respectiv suspendarea din funcție, situație în care cel în cauză nu beneficiază de niciun drept de la Ministerul Apărării Naționale.

Conform legii menționate, în situația în care, în urma trimiterii în judecată, va fi condamnat prin hotărâre judecătorească definitivă, mililtarul va fi trecut în rezervă  începând cu data suspendării din funcție, precizează MApN.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii