Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:52 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Candidaţii ALDE aşteaptă lansarea în cursa pentru primării (galerie foto)

ro

22 Apr, 2016 15:10 2489 Marime text
La această oră, întreaga suflare ALDE aşteaptă lansarea candidaţilor partidului pentru primării. Liderul ALDE Călin Popescu-Tăriceanu este înconjurat de toţi liderii filialei din Constanţa. Este prezent şi Valer Mureşan, candidat pentru Primăria Mihail Kogălniceanu, fost membru PSD şi primar PSD în legislatura anterioară.
Preşedintele ALDE filiala Constanţa, senatorul Mircea Banias, a deschis evenimentul, mulţumindu-i lui Tăriceanu că şi-a găsit timp pentru a veni la Constanţa. El a subliniat că ALDE îşi propune obiective importante chiar dacă este un partid tânăr.

„Cred că prin muncă şi când vom deveni cel mai important partid de centru dreapta din România. Noi, adevărații liberali, vom fi formațiunea ce se va bate cu PSD de la egal la egal la parlamentare”, zice Banias.


Călin Popescu-Tăriceanu s-a declarat încântat că a văzut în sală și vechi combatanți liberali și a subliniat că protagonistul evenimentului este Gigi Chiru, candidatul ALDE la Primăria Constanța.

”De Constanța mă leagă copilăria pe care mi-am petrecut-o aici. Constanța era un oraș frumos, pitoresc, cu numeroase etnii, dar își imaginam că după 1990 va fi cel mai dezvoltat oraș după București. Constănțenii trebuie să înțeleagă că au o șansă legată de oameni, care să fie atașați de locuri, comunitate, să înțeleagă spiritul și tradițiile oamenilor. Chiru are calitatea de luptător și mentalitate de învingător”, a declarat liderul ALDE.  

 
Tăriceanu a trecut în revistă proiectele iniţiate de Chiru ca parlamentar, care i-ar fi demonstrat deschiderea și apropierea lui de oameni.  

”Chiru a înțeles că trebuie să fie disponibil pentru cetățeni și aproape de ei și problemele cu care se confruntă comunitatea. Când ALDE trebuie să se deosebească de ceilalți prin abordarea economică a problemelor comunităților”, a mai spus liderul democrat-liberal.

Tăriceanu a subliniat că potențial uriaș pentru Constanța să se insereze în economia europeană și nu numai o au serviciile, dar trebuie acționat la infrastructură, inclusiv cea portuară.

”Portul e pământul prin care respiră toată economia românească. Acesta e biletul câștigător și pentru Constanța”, zice Tăriceanu.

UPDATE, ora 15.10:

Tăriceanu a declarat în fața tuturor membrilor prezenți în sală că ALDE este pe locul 3 în țară, însă el vrea să iasă pe locul întâi: ”Trebuie să avem mentalitate de învingător, altfel ne lăsăm de politică. Până la urmă fiecare are ce merită. Oamenii, constănțenii și-ar dori mai mult pentru orașul lor și e nevoie de oameni competenți. Constanța este unul dintre orașele unde avem șansa să dovedim… La victorie!”, a fost îndemnul liderului ALDE pentru întreaga suflare ALDE, participantă la lansare.

 

La rândul său, Mircea Banias a făcut apelul candidaților la funcțiile de primari din județ al ALDE:

Teodorescu Valeriu – Medgidia
Tănase Bogdan - Năvodari
Mocanu Gheorghe - Rasova
Mariana Mircea - Cernavodă
Soare Ion - Cogealac
Nedea Florina - Ion Corvin
Matei Grigore - Ghindărești
Tănase Leonard - Mangalia
Valer Mureșan - Mihail Kogălniceanu
Georgeta Cocioban - Limanu
Vasile Andrei - Eforie


Răducanu Gheorghe - Peştera
Cîciu Marian - Techirghiol
Crăciun Mihai - Pecineaga


Senatorul Chiru a anunţat că este implicat total într-un nou proiect politic şi cu energia pe care a simţit-o e convins că ALDE va ajunge sus.

„Las în urmă tot eşecul administraţiei Mazăre, uit să critic şi actualul primar Făgădău şi mă concentrez pe constănţean şi problemele lui. Voi face armonie, politică şi administraţie astfel încât Constanţa să ajungă acolo unde îi este locul. Toate mesajele mele vor fi axate pe credinţă, implicare şi respect”, a declarat Chiru în faţa lui Tăriceanu.

 
Senatorul a declarat că în ultimele luni a vizitat 40.000 de familii şi spune că a avut senzaţia că oamenii au fost uitaţi şi izolaţi.

„Sunt sigur şi vă asigur că iubesc Constanţa şi merg încrezător în ALDE şi în acest nou proiect”, a mai spus Chiru. 

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii