Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:41 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Când a găsit-o pe micuța ”Biscuite” nu a crezut ca va reuși să o salveze. Și totuși...(galerie foto)

ro

13 Jun, 2016 23:47 1992 Marime text
Jeff, un bărbat iubitor de animale, a avut o surpriză într-o zi. Când a găsit-o pe marginea drumului, nimeni nu îi dădea prea mari șanse de supraviețuire. Însă Jeff a reusit să salveze un puiuț de veveriță. Să nu credeți că i-a fost ușor. Era mică și foarte fragilă. 
 
Omul o lua cu el la muncă și o hrănea la câteva ore cu un mix de smântână și lapte de praf pentru căței. A botezat-o ”Biscuits” (Biscuite-n.red.). Micuţa creatură a fost adoptată imediat și de câinele lui Jeff.  Acum Biscuits este mai bine ca niciodată, însă nu va fi reîntoarsă în sălbăticie, pentru că nu s-ar adapta. Fapt care nu-l deranjează pe Jeff. Bărbatul plănuiește să aibă grijă de ea și chiar a învățat-o și câteva trucuri, după cum scriu jurnaliștii de la DailyMail

Veverița zburătoare siberiană (Pteromys volans) este o specie de mamifere rozătoare din familia Sciuridae. În timp ce se cațără pe copaci, veverița zburătoare arată ca orice alt rozător mic, însă când planează de la un arbore la altul este la fel de grațioasă ca o pasăre.Defapt nu zboară, nefiind capabilă de auto-propulsie asemeni păsărilor prin mișcări de vâslire.Însă, datorită membranei păroase de piele, întinsă între cele patru membre, este totuși capabilă să străbată distanțe mari în timp ce planează de la un copac la altul.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii