Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:54 21 04 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE2- Călin Popescu-Tăriceanu a venit la Constanța să îl susțină pe Gigi Chiru (galerie foto)

ro

22 Apr, 2016 12:24 1783 Marime text
Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu se află la Constanţa. El va susţine în câteva minute o conferinţă de presă, alături de preşedintele ALDE filiala Constanţa, senatorul Mircea Banias, şi preşedintele filialei municipale şi candidat la Primăria Constanţa, senatorul Christian Gigi Chiru.
 
Comitetul de primire este deja afară în aşteptarea lui Tăriceanu. Este prezent şi ex-ministrul Economiei Daniel Chiţoiu, prim-vicepreşedinte al ALDE la nivel naţional. 

UPDATE2, ora 13.59:


Liderii ALDE au susţinut c vor face politică fără patimă, civilizat şi fairplay. După lansarea candidaţilor, vor intra în campanie electorală, respectând prevederile legale.
 

„Ne promovăm proiecte, nu atacăm adversarii. Continuăm ce a fost bun şi eliminpm ce a fost greşit”, a spus Mircea Banias.

 
Christian Gigi Chiru e surprins că Tăriceanu s-a interesat de trecutul şi activitatea sa. El a promis că se va ridica la nivelul impus de ALDE şi va merge în direcţia indicată de noua sa formaţiune politică cu oameni noi, politici noi.
 

„Este proiectul pentru care am lucrat şi mi-am creat notorietate. Ambiţia mea şi a colegilor mă determină să câştig Primăria Constanţa. Renunţăm la atitudinea de a critica adversarii şi de acum accentul îl voi pune pe constănţeni, preocupările şi nevoile lor”, spune Chiru.

 
Senatorul a arătat că a avut drept surse de inspiraţie Saligny, Hagi, Halep şi mulţi alţii.

„Dorim să generăm proiecte care să dăinuie peste timp în Constanţa”, spune Chiru.

 
Pe de altă parte, Gigi Chiru a declarat că va fi preocupat să valorifice noi valenţe şi să continue susţinerea turismului aşa cum a făcut Mazăre, dar va pune accent pe dezvoltarea portului. Pentru că Tăriceanu le-a dat drept sarcină să obţină votul electoratului de centru dreapta, însă nu a vrut să spună un procent pe care vrea să îl obină la Constanţa.
 
După alegeri sunt posibile coaliţii în consiliile locale cu PSD pentru că din 2011 a colaborat bine şi cu beneficii palpabile.
Tăriceanu spune că nu va impune de la centru oameni şi se va ţine cont de voinţa cetăţenilor.

„Lista pentru CJC a ALDE va fi deschisă de cine va fi decis astăzi. Banias nu va candida la CJC şi la parlamentare”, spune Tăriceanu.

Liderul ALDE a zis că la Constanţa se va înregistra o creştere economică, ajungând pe locul 2 după Bucureşti. El s–a declarat însă dezamăgit.

„Nu vreau să critic fosta administraţie, dar experienţa mea ca investitor potenţial la Constanţa… investiţia a trenat 3 ani şi nu a fost o experienţă plăcută pentru mine. De aceea, nu voi mai investi, ci mă voi dedica politicii”, a mai spus Tăriceanu.

Liderul ALDE a apreciat că activitatea estivală nu poate fi singura sau principala sursă economică a Constanţei. El a arătat că la nivel central sunt prejudecăţi legate de portul Constanţa.
 

„E de dorit colaborarea cu Rotterdam. Refer la municipiul Constanța, când vrei să atragi investiții trebuie să fii disponibil și deschis oricprei investiții. Eu pledez pentru o treabă organizată în dezvoltarea municipiului Constanța fără a amâna sau tărăgăna investitorii. Este nevoie de abordare ofensivă, sistematică pentru a dezvolta și crește puterea economică”, spune Călin Popescu-Tăriceanu.

 

UPDATE, ora 13.08:


Prezent pentru a participa la lansarea lui Christian Gigi Chiru, un candidat ce întruneşte principala condiţie: are voinţă şi crede în şansele lui.
 

„Gigi Chiru are experienţă, e luptător, şi-a făcut un nume în Constanţa. E o personalitate deja cunoscută cu aplicare către concret. Este important să ai oameni cu sentimentul datoriei faţă de locurile în care s-a format şi a activat. Am discutat cu Chiru despre planurile şi proiectele lui, cu accent pe latura economică pentru că sunt liberali. Utilităţile şi curăţenia intră în fişa postului de primar. Asta se subînţelege, deci componenta economică este importantă. PNL a ajuns într-un ridicol ca urmare a transplanturilor făcute din afară. Asta din cauza temerii PNL de a nu avea concurenţă.  La PNL e o profundă criză de legitimitate cu o conducere numită. Este singurul partid cu conducere numită şi nu validată prin alegeri. PNL nu mai are nicio busolă. O spun cu tristeţe”, spune Tăriceanu.

În opinia lui, PNL s-a dus într-o zonă ambiguă, iar actuala conducere face greşeală după greşeală, deci ALDE e singurul partid liberal pe scena politică românească.
 
Totodată, Tăriceanu a arătat că în PNL este o degringoladă, liberalii pierzând capital pe mâna lor. Mircea Banias a afirmat că ALDE este singurul partid important fără rădăcini în FSN.
 

”Noi suntem singurul partid cu valori liberale de dreapta reală. Oferta ALDE la Constanţa ne recomandă ca şi câştigători în multe localităţi din judeţ”, a arătat Banias. 


 

Ti-a placut articolul?

Comentarii