Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:15 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bursele elevilor premianți, alocate salariilor angajaților din primării

ro

09 Oct, 2017 21:01 2055 Marime text
Potrivit Hotărârii de Guvern nr. 536/2011, toți elevii ce obţin o medie generală mai mare de 8,50, vor primi burse de merit. Însă, decizia rămâne în multe localităţi scrisă doar pe hârtie. Potrivit România TV, Executivul le-a permis consiliilor locale să aloce, în funcţie de buget, ce sume vor şcolilor şi liceelor. În consecință, doar o mică parte din elevi ajung să primească astfel de burse.
 
La Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Ploieşti, 80 la sută dintre elevi au avut în anul şcolar 2016-2017, medii generale mai mari de notă 8,50. Nu toţi primesc însă burse de merit. Unii nici nu ştiau că se încadrează, relatează România TV.

Cei din consiliul local au redus numărul beneficiarilor. Aşa se face că, în Ploieşti, doar câteva sute de elevi de gimnaziu şi de liceu primesc bursele de merit, în valoare de 100 de lei.

Gabriel Taga, Directorul Colegiului Naţional „Mihai Viteazul” Ploieşti a declarat: “Ordinul într-adevăr asta stipulează medii peste 8,50. Nici măcar toţi olimpicii naţional nu primesc burse.”

De asemenea, copiii cu media peste şapte, care provin din familii sărmane, ar trebui să primească burse de studiu. În comună Maieruş, din judeţul Braşov, nimeni nu a auzit însă de aşa ceva.

Primarul comunei, Nistor Boricean dă vină pe bugetul insuficient. Recunoaşte însă că a mărit salariile angajaţilor. În privința burselor, acesta spune că “dacă nu sunt bani, n-o să dăm”.

Şi la Apaţa, bursele sunt doar o legendă. Laszlo Boloni, primarul Comunei Apaţa: “Nu au fost prevăzute sume pentru burse de când mă ştiu eu, de când lucrez la primărie... nu au fost niciodată alocaţi bani!”

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii