Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:56 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bursa „Bogdan Andrei Gavrilă“, înființată la inițiativa Centrului de Resurse pentru Societatea Civilă. Cine a fost Bogdan Andrei Gavrilă

ro

24 Apr, 2018 11:31 2169 Marime text
În cadrul „Critical Infrastructure Protection Forum“ ce se desfășoară zilele acestea la Palatul Parlamentului din București va fi oferită o bursă școlară dedicată lui Bogdan Andrei Gavrilă, secretarul general al Clubului România, a încetat din viață la 34 de ani. 

Bursa a fost înființată la inițiativa Centrului de Resurse pentru Societatea Civilă. 


La evenimentul ce se desfășoară la București participă mai mulți demnitari, atât din țară, cât și din străinătate. 
 
Bogdan Andrei Gavrilă a fost primul voluntar al Echipei Forumului CIP din 2016.
 
Cine a fost Bogdan Andrei Gavrilă. Date din ultima sa postare pe Facebook
 

”Am lansat primul start-up online acum 20 de ani - l-am început prin 1998, încă eram în liceu și nimeni nu înțelegea cu ce mă ocup (eram în Tulcea, părinții și colegii de liceu credeau că iau droguri, un Comisar European l-a găsit online și m-a invitat la Bruxelles).
La finalul studenției avem 1% din veniturile piaței de publicitate online din România. Am descoperit la registrul domeniilor .ro că am înregistrat, în ultimii 20 de ani, peste 70 de domenii web. În lipsa de Soroş și de bani de la buget, veniturile au venit de la Google, de la companii multinaționale și de la un mare fond de investiții american (care a construit piața de publicitate digitală în România). Unele proiecte au fost for-profit, altele non-profit.
Acum 10-12 ani în 2006 mă ocupam, alături de colegi foarte talentați, de un start-up social care își propunea angajarea (în masă) a tinerilor în companiile multinaționale. Am lansat o rețea de site-uri de job-uri și o serie de târguri de carieră care au propulsat peste 100.000 de tineri în mediul corporate. O generație de tineri inteligenți sunt astăzi în poziții de conducere și au construit noul skyline din nordul Bucureștiului - ei proiectează un nou mod de gândire în societatea românească.
Mai toată viața am creat start-up-uri, site-uri, echipe, proiecte, modele de business - din unele am câștigat, unele au fost eșecuri dar toate au fost lecții de viață. Nu am plecat din România dar i-am urmat sfaturile lui Solomon Marcus și am plecat în vizită "pe la alte case" de fiecare dată când am avut ocazia - sunt unul dintre beneficiarii Europei unite.
O mare parte din prietenii mei au rămas în business și se luptă zilnic cu problemele mediului de afaceri din România, generate de politicieni care nu înțeleg antreprenoriatul și cum se generează valoarea. Eu am ales o provocare și mai mare: caietele documentare ale Clubului România - un parcurs al cunoașterii, o radiografie a societății contemporane și o serie de instrumente acționabile. Ultimii 7 ani au fost despre înțelegerea mecanismelor care pot accelera occidentalizarea României. Simt o mare responsabilitate pentru liderii și oamenii din companii care sunt în prima linie și care sunt primii deschiși să sprijine inițiativele care duc la modernizare.
Îmi este clar că singurul model pentru România este cel al "democrațiiilor liberale": o societate deschisă, cu lideri moderați, o țară mai bine integrată în Uniunea Europeană, cu o economie liberală, cu autostrăzi care ne leagă de vest, cu monedă euro, cu piață digitală unică, un partener serios în cadrul NATO și generator de stabilitate la nivel regional”

Citește și: 

Ultima sa postare pe Facebook A murit mult prea tânăr Bogdan Andrei Gavrilă. Cunoscut voluntar și antreprenor social

A părăsit această lume Bogdan Andrei Gavrilă antreprenor social și voluntar în societatea civilă pentru o Românie mai bună. Avea 34 de ani
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii