Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:40 22 08 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bugetari de lux – inspectorii antifraudă, transferaţi cu salarii uriaşe

ro

17 Jul, 2019 08:07 1219 Marime text
Este Este vorba despre cei aproximativ 300 de din cadrul Direcției de combatere a fraudelor, care erau detașați la parchete, informează Capital.

Conform unui proiect de OUG elaborat de Ministerul Justiției, cei 300 de inspectori antifraudă vor fi transferați la parchetele la care fuseseră detașați, iar Direcția de combatare a fraudelor va fi desființată.

Conform unor surse, în urma transferului, salariile celor 300 de inspectori vor exploda, chiar cu 3.000 de lei și vor ajunge, în funcție de grad, și la suma de 9.000 de lei, salariile din justiție fiind mult mai mari decât cele de la ANAF.

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat de curând că a cerut încetarea detaşărilor pe poziţii de conducere din ANAF pentru unele persoane provenite din alte structuri ale statului, dar și clarificarea situaţiei celor peste 300 de inspectori fiscali care, la rândul lor, sunt detaşaţi pe lângă parchete.

„Avem cam 300 şi ceva de inspectori fiscali care, astăzi, sunt detaşaţi la parchete, pentru a ajuta parchetele în activităţile lor curente, lucru care la fel am cerut să înceteze, în sensul că ori toţi cei 300 şi ceva rămân la parchete şi am modificat schema de funcţionare, cu posturile să rămână acolo şi să întrerupem orice fel de legătură, ori, dacă se întorc – dar nu îmi doresc acest lucru – să poată să o facă, dar să nu mai fie această detaşare şi încrengătură între instituţii. Avem legile care sunt clare şi transparente pentru toată lumea şi acţionăm în baza acelor legi. Protocoalele nu se justifică”, a declarat ministrul Finanţelor Publice.

Ti-a placut articolul?

Comentarii