Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:33 19 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BSTDB și Garanti Bank finanțeaza planul de investiții de mediu al ALUM

ro

12 Oct, 2018 21:37 568 Marime text
București, 12 octombrie 2018 - Black Sea Trade and Development Bank (BSTDB) în parteneriat cu Garanti Bank Romania a acordat o finanțare în valoare de 25 de milioane dolari către Alum, Tulcea ("Compania" sau "ALUM"), singurul producator de alumină din România, Companie care face parte din Grupul ALRO.

Linia de credit acordată de BSTDB a fost în valoare de 20 de milioane de dolari, restul finantarii fiind asigurat de Garanti Bank.
Facilitatea de credit va fi folosită, în principal, pentru a continua investitiile începute de Companie în urmă cu un deceniu și care au ca stop reducerea amprentei sale de carbon.

"Suntem încantați să țncepem colaborarea cu ALUM, o companie românească de top și un puternic jucător internațional.
 
Finanțarea BSTDB, oferita în parteneriat cu Garanti Bank, sprijină planurile de investiții ale companiei, ce urmăresc creșterea producției și diversificarea gamei de produse.

Finanțarea noastra are un impact putemic asupra dezvoltării prin creșterea eficienței energetice și sustinerea conformitatii cu reglementarile ce vizeaza protectia mediului.
 
Împrumutul BSTDB acordat companiei ALUM va spori și cooperarea regionala prin exporturi, ca răspuns la creșterea cererii de pe piețe noi, inclusiv din Turcia", a declarat Hasan Demirhan, vicepreședinte BSTDB Banking.

"Garanti Bank și BSTDB sunt colaboratori pe termen lung. Consideram ca întreprinderile au responsabilitati față de comunitătile locale și față de mediu.

De aceea, am fost, intotdeauna, dornici să susținem proiecte ambițioase, care au obiective de dezvoltare durabila.
 

“ALUM a implementat în ultimii ani un program extins de investiții, cu scopul de a crește eficiența energetică, cât și pe cea a proceselor de producție, respectând în același timp reglementările de mediu în vigoare.

Această nouă finanțare obținută de la parteneri de afaceri de încredere, precum BSTDB și Garanti Bank  reprezintă încă un pas înainte pentru continuarea programului nostru de investiții pe termen lung, axat pe modernizarea tehnologiei, diversificarea portofoliului de produse, dezvoltarea de noi produse cu valoare adăugată și pe proiecte de siguranță și protecție a mediului”, a declarat Gheorghe Dobra, CEO ALUM.

În perioada 2009-2016, ALUM a investit 28 milioane dolari pentru a moderniza o parte din echipamentele existente, cu scopul de a face procesul de producție mai eficient și de a respecta normele europene privind protecția mediului.

Până în prezent, eforturile depuse de ALUM în acest scop au dus la reducerea cu 57% a emisiile de dioxid de carbon.

ALUM colaborează, de asemenea, cu un consorțiu de cercetare și dezvoltare organizat de Asociația Europeană a Aluminiului, pentru a lansa un studiu care se întinde pe patru ani și care vizează identificarea unor noi utilizări ecologice pentru reziduurile de bauxită în industriile în care nu sunt utilizate în prezent.

Sursă foto: Agerpres.ro 

Ti-a placut articolul?

Comentarii