Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:28 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bombardier rusesc interceptat pe Marea Neagră de avioane de vânătoare britanice trimise de la Baza Aeriană de la Mihail Kogălniceanu, Constanța

ro

26 Jul, 2018 16:26 2175 Marime text
Avioane de vânătoare britanice au fost trimise de la Baza Aeriană de la Mihail Kogălniceanu, Constanța pentru interceptarea unui bombardier rus, în apropierea spaţiului aerian NATO, deasupra Mării Negre, anunţă Forţele Aeriene Regale britanice citate de RomaniaTv.net. 
 

"Avioane de vânătoare Typhoon staţionate în România au fost trimise ca reacţie la prezenţa unui avion rus Suhoi Su-24 FENCER în apropierea spaţiului aerian NATO, deasupra Mării Negre", se arată într-un comunicat al Forţelor Aeriene Regale britanice.

 
Avionul militar rus nu a pătruns în spaţiul aerian al NATO, iar aeronavele Typhoon au plecat în misiune de patrulare pentru a descuraja orice incident.
 
Operând de la baza aeriană Mihail Kogălniceanu de lângă Constanţa, pe coasta Mării Negre, două avioane Typhoon au reacţionat la prezenţa unui bombardier Su-24 FENCER suspectat că se îndrepta spre vestul Mării Negre în spaţiul aerian al NATO.
 
Avionul rusesc a fost interceptat în apropiere de spaţiul aerian al NATO de două avioane Typhoon din cadrul Escadrei Aeriene Expediţionare 135 (135 Expeditionary Air Wing - EAW), în conformitate cu misiunea NATO de supraveghere aeriană (Enhanced Air Policing - eAP) pe care RAF o desfăşoară în România, precizează comunicatul menţionat.
 
Comunicatul RAF mai menţionează că avionul rusesc nu a intrat în spaţiul aerian al NATO, iar cele două avioane Typhoon au patrulat încă o perioadă scurtă de timp, ca măsură de descurajare, înainte de a reveni la bază
 
Sursa: RomaniaTv.net. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii