Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:33 13 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bogdan Aurescu şi Mihai Daraban colaborează pentru creşterea performanţei economice externe a României

ro

31 Mar, 2015 14:14 1618 Marime text
Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu şi Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), au semnat azi, la sediul MAE, un nou protocol de colaborare între Ministerul Afacerilor Externe şi Camera de Comerţ şi Industrie a României, se arată într-un comunicat al ministerului, remis azi redacţiei.
 
Documentul prevede că Ministerul Afacerilor Externe şi Camera de Comerţ şi Industrie a României vor coopera pentru a creşte performanţa economică externă  a României, în actualul context european şi global. Obiectivul celor două instituții este să susţină dezvoltarea spiritului antreprenorial şi promovarea pe plan extern a produselor, serviciilor şi valorilor mediului de afaceri românesc, precum şi a oportunităţilor oferite de economia românească pentru investiţii străine.

Cu ocazia evenimentului, ministrul Bogdan Aurescu a reliefat rolul pe care Ministerul Economiei Comerţului şi Turismului, prin reţeaua sa externă de consilieri economici, îl are în demersul de promovare externă a intereselor economice ale României.

„Ministerul Economiei, prin reţeaua sa externă de consilieri economici, are rolul principal în acest efort, constituind, de altfel, partenerul nostru natural şi cel mai important dintre instituţiile publice, în promovarea externă a intereselor economice ale României”, a afirmat Bogdan Aurescu.

La rândul său, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României Mihai Daraban a apreciat  cooperarea tradiţională dintre sistemul cameral şi Ministerul Afacerilor Externe şi s-a arătat convins că noul protocol de colaborare va contribui, printre altele, la promovarea oamenilor de afaceri români în străinătate şi la extinderea participării companiilor româneşti la evenimente de promovare pe pieţe externe. „Avem nevoie de susţinerea totală a misiunilor diplomatice ale României din străinătate.  Vorbim de 520 de societăţi private cu capital integral românesc care au o cifră de afaceri de peste 20 de milioane de euro,  818 societăţi cu cifră de afaceri între 10 şi 20 de milioane de euro”, a afirmat Mihai Daraban.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii