Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:41 18 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bogdan Aurescu, întâlnire cu Frank Rose pe tema amplasării sistemului de apărare al SUA în România

ro

30 Mar, 2015 15:41 1127 Marime text
Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut azi, o întrevedere cu asistentul secretarului de stat al SUA pentru controlul armamentelor, verificare şi conformitate Frank Rose, fost negociator şef al Acordului dintre România şi Statele Unite ale Americii privind amplasarea sistemului de apărare împotriva rachetelor balistice al SUA în România.
 
Cei doi oficiali au trecut în revistă evoluţiile în implementarea proiectului strategic bilateral de amplasare la Baza militară Deveselu a elementelor din cadrul etapei a II-a a Abordării adaptive, în etape a SUA privind apărarea împotriva rachetelor balistice în Europa (US EPAA), oficialul american subliniind că operaţionalizarea acestui proiect decurge conform calendarului agreat, respectiv până la sfârşitul acestui an, iar finanţarea este deja asigurată.
 
În contextul aniversării în 2015 a 135 de ani de relaţii bilaterale, şeful diplomaţiei române s-a referit la relevanţa Parteneriatului Strategic dintre România şi SUA, apreciind nivelul intens de cooperare bilaterală politico-militară excelentă dintre cele două ţări, cu efecte pozitive privind asigurarea securităţii la nivel regional şi european.
 
La rândul său, oficialul american a mulţumit României pentru contribuţia la US EPAA, subliniind cooperarea foarte bună cu România pentru acest proiect, care, alături de celelalte din sfera politico-militară care se derulează între România şi SUA, reflectă soliditatea şi amplitudinea Parteneriatului Strategic şi dorinţa celor două state de a aprofunda în continuare cooperarea bilaterală pe acest palier. A subliniat fiabilitatea sistemului antirachetă, dovedită prin testele derulate cu succes în ultima perioadă.
 
Cei doi oficiali au discutat de asemenea despre perspectivele de evoluţie a crizei din Ucraina, precum şi despre cooperarea în combaterea fenomenului terorist.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii