Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:33 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BNR a revizuit în scădere prognoza de inflație pentru finalul acestui an

ro

04 Aug, 2016 16:15 1516 Marime text
Banca Națională a României (BNR) a revizuit în scădere prognoza de inflație pentru acest an și pentru anul viitor, aceasta urmând să rămână în teritoriu negativ până la finalul acestui an, în condițiile în care în luna mai se estima o inflație de 0,6% la finalul lui 2016, a declarat astăzi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

"Scenariul de bază relevă o traiectorie proiectată a ratei anuale a inflației semnificativ mai joasă decât cea previzionată anterior, în contextul persistenței la nivel global și regional a unui nivel scăzut al inflației, de natură să afecteze comportamentul inflației de bază, dinamica prețurilor volatile, dar și cea a prețurilor administrate. Noua prognoză păstrează profilul ascendent, în condițiile presiunilor inflaționiste exercitate de excedentul de cerere agregată și de costurile unitare cu forța de muncă. Astfel, traiectoria prognozată a ratei anuale a inflației înregistrează valori negative până la finele anului 2016, revine apoi în interiorul intervalului țintei pe parcursul anului 2017, rămânând la finalul acestuia sub punctul central al țintei (2,5%—n.r.)", a explicat guvernatorul BNR.

În raportul asupra inflației prezentat în luna mai, BNR estima o inflație de 0,6% pentru finalul acestui an și de 2,7% la sfârșitul lui 2017.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii