Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:25 01 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Biserica Ortodoxa il praznuieste pe Sfantul Ioan Botezatorul

ro

07 Jan, 2009 14:53 887 Marime text

Biserica Ortodoxă îl sărbătoreşte astăzi, pe Sfântul Ioan Botezătorul şi Înaintemergătorul Domnului, cel mai mare dintre profeţii Vechiului Testament, care trimis de Dumnezeu în deşert a anunţat vestea cea bună a sosirii Mântuitorului Iisus Hristos, spunând oamenilor să pregătească calea lui Iisus. De asemenea, Sfântul Ioan Botezătorul a fost cel care L-a botezat pe Iisus Hristos în apele râului Iordan, fiind pentru creştini, în sens duhovnicesc, Înainte-Mergătorul Domnului.

Sfântul Ioan Botezătorul a fost pentru credincioşi un model de înfrânare, pocăinţă, curăţire de patimi prin post şi rugăciune, neîncetând să fie cel care pregăteşte lumea pentru sosirea Mântuitorului Iisus Hristos. Despre viaţa Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul şi Înaintemergatorul Domnului, episcopul Covasnei şi al Harghitei, P.S. Ioan, citat de site-ul noutati-ortodoxe.ro a zis că: "Ioan Botezătorul este un sfânt despre care Mântuitorul spune că a fost cel mai mare bărbat născut din femeie.

S-a născut la Ein Karem, o localitate la 9 - 10 km de Ierusalim, numele localităţii traducându-se "izvorul din grădini". Tatăl său se numea Sf. Zaharia, care era preot la Templul din Ierusalim, iar mama sa era Elisabeta. Sfântul Apostol Luca ne spune că a trăit mai mult în deşert, pe malul Iordanului. Pe la anul 28 - 29 e.n., în timpul Împaratului Tiberiu, a intrat în conflict cu regele Irod Antipa. De asemenea, mai ştim că a fost ucis şi i s-a tăiat capul în fortăreaţa Makerus, care se afla în sudul Ţării Sfinte, în apropiere de Marea Moartă. Apoi, Evangheliile vorbesc că ucenicii i-au luat trupul şi l-au înmormântat undeva înspre nordul ţării. Despre activitatea Sf. Ioan Botezatorul putem spune că ea a fost orientată şi centrată spre Mesia, promovarea Persoanei Mântuitorului. El este proroocul care va face trecerea dintre cele doua testamente".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii