Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:52 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Biserica Ortodoxa il praznuieste pe Cuviosul Serafim de Sarov

ro

02 Jan, 2009 19:02 1055 Marime text

Biserica Ortodoxă îl prăznuieşte astăzi, pe Cuviosul Serafim de Sarov, ascet rus care s-a călugărit la vârsta de 18 ani şi a trăit în Mănăstirea Sarov din Rusia, în secolul al  XVIII-lea.

Cuviosul Serafim de Sarov s-a născut  în oraşul Kursk din Rusia, începându-şi viaţa ascetică încă din primele zile în mănăstire, unde mânca şi dormea foarte puţin. Se spune că Serafim era foarte credincios şi datorită acestui har, el a fost învrednicit de Dumnezeu să vadă îngerii cântând şi slujind în biserică. În timpul Sfintei Liturghii din Joia Mare, Cuviosul Serafim L-a văzut pe însuşi Iisus Hristos ca Fiu al Omului intrând în biserică, fiind înconjurat de îngeri şi binecuvântându-i pe cei care se rugau.

După această vedenie minunată, evlaviosul Serafim nu a putut vorbi o perioadă lungă, iar spre sfârsitul vieţii a avut o viziune cu Maica Domnului, care l-a determinat să devină părinte duhovnic. Astfel, a început să primească pe oricine venea la el pentru ajutor şi mii de credincioşi din toate colţurile ţării veneau la uşa cuviosului, ca să se îmbogăţească din harul său. Tuturor se arăta smerit, bucuros şi deschis, iar oamenii nu necesitau să-şi spună problemele, deoarece vedea înlăuntrul sufletului fiecăruia, informează Agerpres.ro.

Tot în această zi, creştinii ortodocşi sărbătoresc Înainteprăznuirea Botezului Domnului şi părintele Silvestru, episcopul Romei şi al Serghiei. Părintele Silvestru a slujit Bisericii ortodoxe, a dat învăţături bune preoţilor şi a apărat credinţa în Dumnezeu împotriva hulitorilor şi a necredincioşilor, dovedind din Sfânta Scriptură că Mântuitorul Iisus Hristos este Dumnezeu şi om adevărat, fiind născut din Fecioară, aşa cum au grăit proorocii.

 
 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii