Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:21 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Binecuvântări pentru bolnavi şi alinare pentru suflet Arimex Comexim 2000 înalţă Troiţa în numele Sfintei Treimi, la Spitalul Judeţean

ro

23 Dec, 2011 17:32 2532 Marime text

cantina_2.jpgDe sfintele sărbători de iarnă, bolnavii internaţi în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa vor primi alinare prin intermediul echipei SC Arimex Comexim 2000 SRL, societatea care pregăteşte şi distribuie mâncarea bolnavilor. În ziua de Crăciun, SC Arimex Comexim 2000 SRL va inaugura a treia troiţă ridicată în Constanţa, în faţa unităţii spitaliceşti. Adiministratorul societăţii, Petre Preda, ne-a declarat că este un monument ridicat spre slava lui Dumnezeu, aceasta fiind a treia troiţă pe care firma a ridicat-o la Constanţa, în numele Sfintei Treimi, celelalte două fiind amplasate la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi la Grupul Şcolar George Palade. „Sperăm ca acest monument să le fie de folos, să fie sprijin şi alinare pentru toţi pacienţii internaţi în spital, pentru rudele acestora, care vin să-i viziteze şi pentru toate cadrele medicale şi toţi lucrătorii spitalului, care trudesc în fiecare zi“, ne-a declarat Petre Preda. Totodată, echipa Arimex Comexim 2000 le-a pregătit surprize pacienţilor, constând într-un meniu cu totul special de Crăciun, Moş Crăciun încărcat de daruri pentru cei mici şi colinde pentru suflet.



„Vrem să le transmitem din partea întregului colectiv al firmei SC Arimex Comexim 2000 SRL toate urările de bine tuturor celor care se află în spital, rudelor acestora şi lucrătorilor care trudesc zilnic pentru sănătatea semenilor lor, însănătoşire grabnică celor bolnavi şi, mai ales, sărbători fericite!“, a spus administratorul societăţii. Slujba de sfinţire a troiţei de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa va avea loc în ziua de Crăciun, de la ora 12.00 şi va fi oficiată de cei doi preoţi ai spitalului, Gheorghe Cristea şi Ştefan Mircea, la ceremonie urmând să fie prezent şi Înalt Prea Sfinţia Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. „Este un monument ridicat spre slava lui Dumnezeu, în numele Sfintei Treimi, fiind a treia troiţă pe care o ridicăm în Constanţa. Această troiţă este ridicată în numele Maicii Domnului, fiind un ansamblu format din Mântuitorul răstignit pe cruce, alături de care se află la dreapta sa Maica Domnului, iar la stânga sa Sfântul Ioan Evanghelistul“, ne-a declarat Petre Preda. Picturile sunt realizate e lemn de stejar, autorul fiind profesorul Ioan Roşu, cadru didactic al Şcolii numărul 29 din Constanţa. „Aşa cum am spus, monumentul va fi ridicat spre slava Domnului, spre folos bolnavilor, rudelor şi vizitatorilor, precum şi tuturor celor care trudesc în spital“.

Moş Crăciun şi colinde

Echipa Arimex Comexim 2000 le pregăteşte şi alte surprize pacienţilor internaţi în spital: de Crăciun, ei vor avea parte de un meniu special, format din produse tradiţionale româneşti de Crăciun. La micul dejun, aceştia vor avea tobă, caşcaval, lebăr, ruladă de curcan, caş, unt, ceai şi lapte, în timp ce la prânz li se vor servi ciorbă de purcel şi ciorbă ţărănească de văcuţă, sărmăluţe în foi de varză cu mămăliguţă şi ardei iute, friptură de pui la tavă şi cartofi cu rozmarin la cuptor. Seara, pacienţii vor primi tartă cu fructe exotice şi portocale, friptură de porc la tavă cu cartofi gratinaţi, trunchi de peşte la tavă în sos Meuniere cu cartofi natur şi lămâie, iar la desert vor primi cozonac, donat atât pentru bolnavii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, cât şi pentru cei ai Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa de reprezentanţii Dobrogea Grup SA. Totodată, Petre Preda ne-a precizat că cei mici vor avea parte de surprize speciale. Astfel, copilaşii internaţi în spital vor constata cu bucurie că Moş Crăciun îşi va continua seria vizitelor, aducând cu el cadouri constând în jucării interesante: băieţeii vor primi ambulanţe de jucărie, iar fetiţelor li s-au pregătit seturi cu doctori şi asistente şi truse medicale, pachetele fiind pregătite cu sprijinul echipei Selgros Constanţa. Toţi copiii vor primi şi dulciuri din partea lui Moş Crăciun, iar colindele vor fi nelipsite. Administratorul Arimex Comexim 2000 ne-a mai declarat că, aşa cum se face la toate sărbătorile, masa bolnavilor va fi sfinţită de cei doi preoţi ai spitalului şi binecuvântată de Înalt Prea Sfinţia Sa Teodosie. „Vrem să le transmite tuturor bolnavilor care sunt internaţi, rudelor acestora, vizitatorilor şi personalului spitalului sărbători fericite, cu bine, toate urările de bine din lume şi mai ales însănătoşire grabnică“, a conchis Petre Preda.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii