Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:04 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Bilanțul oficial în urma ruperii de nori de azi-dimineață

ro

19 Sep, 2016 11:30 3294 Marime text
Bilanțul unei singure ore de ploaie torențială în județul Constanța este de-a dreptul dezolant.
 
11 copaci au fost doborâți de vânt, dintre care trei s-au prăbușit peste autoturisme. Un arbore a căzut și pe DN39, între localitățile Lazu și Agigea, blocând prima bandă de circulație.
 
O bucată din acoperișul unui mansarde a căzut peste o mașină în zona Billa, în cartierul KM 4-5.
 
Probleme au fost, din nou, și în centrul municipiului Cernavodă, unde s-au înregistrat mari acumulări de apă, situație gestionată de angajații SC RAJA SA.
 
Furtuna a lăsat fără curent electric mai multe localități, printre care Cumpăna și Agigea.
 
Un incendiu a izbucnit din cauza fulgerelor la o șiră de paie la Grupul Social Peninsula, în Ovidiu.
 
În municipiul Constanța a intrat în mai multe gospădării și subsoluri de blocuri de pe străzile Ion Rațiu, Frigului, 1 Mai, IC Brătianu, Egretei, Ahile Stali, astfel încât militarii de la ISU Dobrogea au fost solicitați pentru a interveni în peste 40 de locații, conform unei informări oficiale.
 
Polițiștii de la Rutieră s-au aflat în trafic în mai multe intersecții din oraș pentru a dirija traficul acolo unde semafoarele nu au mai funcționat. 

Bilanțul de mai sus este deocamdată unul provizoriu, urmând să fie actualizat pe parcursul zilei. 

UPDATE ora 12:38
În urma fenomenelor meteorologice din această dimineață, în cadrul Primăriei Municipiului Constanța s-a activat Comandamentul pentru Situații de Urgență. Potrivit Centrului Meteorologic Regional Dobrogea în Constanța, în intervalul orar 06:40 – 07:40, s-au înregistrat peste 35 l/mp.
 
Poliția Locală a intervenit în zonele blocate, dirijând circulația pentru a fluidiza traficul rutier. Chiar și așa, la prima oră a dimineții, traficul a fost îngreunat în tot orașul, oprindu-se temporar și unele mijloace de transport în comun, iar mai multe semafoare s-au defectat. Echipe din cadrul Primăriei Constanța acționează la remedierea lor, astfel încât, în scurtă vreme, acestea să fie funcționale. În ciuda precipitațiilor abundente toate cele 126 de autobuze ale RATC au ieșit în trafic, iar în acest moment se circulă în condiții normale.
 
De asemenea, furtuna a doborât acoperișul blocului S de pe șoseaua Mangaliei, balizele de semnalizare ale sensului giratoriu de la intersecția b-dului Aurel Vlaicu cu str. Ștefăniță Vodă, doi stâlpi de iluminat și un panou publicitar.
 
Patru echipe de intervenție ale Serviciului Spații Verzi, fiecare formată din 6 oameni, alpiniști și țapinari, au intervenit îndepărtând peste 30 de copaci căzuți, urmărindu-se deblocarea traficului rutier pe principalele artere din oraș. Ulterior s-a acționat și pe aleile dintre blocuri pentru ridicarea copacilor, urmând ca apoi să se ridice și crengile de pe marginea drumurilor.
 
Eventualele probleme cauzate de căderea copacilor pot fi sesizate la nr. tel: 0241/488.180.
 
Reprezentanții Centrului Meteorologic Regional Dobrogea, anunță că în Constanța, între 19.09.2016 ora 09:00 și 20.09.2016 ora 09:00, ar putea cădea aproximativ 20 – 25l/mp, iar între 20.09.2016 ora 09:00 și 21.09.2016 ora 09:00 aproximativ 10 – 15l/mp.  

Citește și...
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii