Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:17 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bilanţul dublului atentat din Istanbul a crescut la 38 de morţi şi 166 de răniţi

ro

11 Dec, 2016 12:01 2545 Marime text

Bilanțul dublului atentat comis sâmbătă seara în centrul orașului Istanbul a crescut la 38 de morți și 166 de răniți, a anunțat duminică ministrul de interne turc Suleyman Soylu, reletează AFP, citat de Agerpres.
 
În total, 30 de polițiști, șapte civili și o persoană a cărei identitate nu a fost determinată au fost uciși în atacurile cu bombă care au avut loc în apropierea stadionului echipei de fotbal Beșiktaș, a precizat ministrul.
 
Mai devreme, ministrul de interne a declarat că 10 persoane au fost reținute și plasate în arest în legătură cu acest atac, ultimul dintr-un val de atentate care a însângerat Turcia din vara lui 2015.
 
Conform lui Soylu, un vehicul capcană a explodat în proximitatea unei mașini de transport a poliției, la ora 22:29 (19:29 GMT), în fața la Vodafone Arena și, 45 de secunde mai târziu, un kamikaze s-a aruncat în aer în mijlocul unui grup de polițiști în parcul din apropiere Maçka.
 
Turcia a fost ținta a numeroase atacuri legate de rebeliunea separatistă a Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) sau atribuite grupării Stat Islamic (SI), care au lovit în special Istanbulul și Ankara.

Sursa foto: Agerpres/Xinhua
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii