Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:53 25 03 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bilanț DNA. 118 inculpați, condamnați în luna noiembrie a acestui an. Cine sunt și ce pedepse au primit

ro

28 Dec, 2017 14:48 999 Marime text
În cursul lunii noiembrie 2017, în dosare de corupție instrumentate de D.N.A., au fost condamnați 118 inculpați prin 39 hotărâri judecătorești definitive, între persoanele condamnate definitiv figurează: un senator, un secretar general Senat, un director companie națională (Hidroelectrica), un manager spital, un primar municipiu, 4 primari comună, 4 ofiţeri de poliţie dintre care unul șef al Serviciului de crimă organizată, doi avocaţi, un director județean Cadastru etc.
    
Pedepsele dispuse de judecători faţă de cei 118 inculpaţi variază între 12 ani închisoare şi 3 luni cu amânare.
         
Detalii se regăsesc pe pagina de Internet, la adresa www.pna.ro, secțiunea „Comunicate – hotărâri definitive de condamnare”.
         
Având în vedere că, în multe cazuri, între pronunțarea deciziilor, motivarea acestora și transmiterea acestor decizii de către instanțele de judecată, în format electronic, se înregistrează o anumită diferență de timp, D.N.A. a decis publicarea unor informări cu privire la soluțiile de condamnare definitive, la momentul pronunțării acestora, sub formă de comunicate de presă.
         
În acest fel, D.N.A. răspunde cerinței de informare a opiniei publice asupra întregului proces penal în cazuri de mare corupție, inclusiv asupra finalității dosarelor trimise spre judecare.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii