Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:12 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bătrânul decedat din cauza virusului West Nile era din Băneasa

ro

30 Aug, 2010 23:24 1361 Marime text

Un bărbat de 79 de ani din localitatea Băneasa a decedat din cauza infectării cu virusul West Nile.

Constantin Dina, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa spune că prezenţa virusului a fost confirmată în această dimineaţă de Institutul Cantacuzino. „Bătrânul a venit la spital cu febră mare şi a decedat. Infectarea a survenit ca urmare a unei înţepături de ţânţar. Noi am luat deja măsuri de prevenire, am comunicat acest fapt şi Prefecturii, iar domnul prefect Claudiu Palaz s-a implicat în acest demers şi a comunicat autorităţilor publice locale faptul că trebuie făcută dezinsecţia", a mai spus Dina. Reamintim că ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a anunţat apariţia in România a şapte cazuri de infectare cu virusul West Nile. Cseke a declarat ca două persoane au murit in urma infectării. „Am solicitat convocarea de urgenţă a Comisiei de Epidemiologie", a precizat ministrul.

Potrivit http://www.hotnews.ro/, oficialii din Ministerul Sănătăţii au declarat ca nu „se aşteaptş la o epidemie, ci la cazuri sporadice".

Cele două persoane, una în vârsta de 75 de ani (din Bucureşti), cealaltă de 79 de ani (din Constanţa), au decedat pe 19 şi respectiv 22 august.

Ministerul Sănătăţii a confirmat două cazuri în judeţul Alba şi câte unul în Sibiu, Galaţi, Constanţa, Bucureşti şi Dolj. Alte două suspiciuni de infectare sunt în curs de evaluare în Cluj şi Mureş. Virusul West Nile se transmite prin înţepătura ţânţarilor infestaţi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii