Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:27 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Băsescu, despre nominalizările la Cultură și Buget „Le consider nepotrivite”

ro

01 Aug, 2014 17:12 2010 Marime text
Președintele Traian Băsescu a declarat în urmă cu scurt timp că nominalizările la Buget și Cultură le consideră nepotrivite.

„Ceea ce nu înseamnă că astăzi le-am și respins”, a spus președintele țării cu referire la cele două nominalizări.

„La Ministerul Culturii este nominalizată Rozalia Biro. De la dânsa am aflat și a aflat toată România că nu are niciun biped în familie și că în România se nasc tot mai puțini bipezi. Cred că avem o problemă complicată de înțelegere a limbii române pentru un membru al Guvernului”, a menționat șeful statului. Traian Băsescu a mai spus că atunci când se gândește la nominalizarea lui Biro la Cultură, ia în calcul că ministerul, deși nu beneficiază de alocări financiare substanțiale, este un minister care lucrează cu intelectualitatea din România, „iar cultura din România este în proporție de circa 90% o cultură de limbă română”, a declarat președintele țării.

Cât îl privește pe Claudiu Manda, nominalizat de premier la Buget, președintele a menționat că „cea mai complexă experiență” a lui Manda este „cea de director la Casa Studenților din Craiova, unde „singurul calcul care se face  ține de valoarea biletelor rupte într-o zi de sâmbătă, ori ministerul bugetului înseamnă mult mai mult”.

Șeful statului i-a transmis lui Ponta o rugăminte că până marți, miercuri să se gândească la alte soluții, „soluții care sunt reprezentative pentru Guvernul României”.

„Aș vrea să rezolvăm această problemă într-un mod în care să fie o îmbunătățire a Guvernului”, a afirmat șeful statului, mărturisind că nu este exclus ca premierul să facă două nominalizări mai proaste.

„Nu resping propunerile deocamdată, aștept până marți, miercuri, noile nominalizări. Nu le resping pentru că mă aștept la două nominalizări mai proaste”, a mai afirmat președintele Traian Băsescu.

Ponta: „Am făcut două propuneri pe care le susțin”

„Am făcut două propuneri pe care le susțin, șeful statului nu are de ce să aștepte până marți, miercuri. Are dreptul să le respingă dacă vrea”, a spus Victor Ponta, în urmă cu câteva minute la România Tv.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii