Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:04 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Basescu convoaca Parlamentul in sesiune extraordinara

ro

20 Jul, 2010 21:26 970 Marime text

Traian Băsescu a anunţat, azi, în cadrul conferinţei de presă pe marginea raportului pe Justiţie al Comisiei Euopene, că va "abuza de atributul constituţional" şi va convoca Parlamentul în sesiune extraordinară.

Traian Băsescu intenţionează să convoace Parlamentul pentru a adopta Legea ANI, actul normativ care să permită continuarea proceselor în cazul ridicării excepţiei de neconstituţionalitate şi pentru legea micii reforme.

"Mâine (miercuri, n.r.) voi trimite solicitarea de a reveni din vacanţă în prima parte a lunii august. Prima şi cea mai importantă este Legea ANI. Trebuie să dăm o formă convenabilă acestui angajament. Un alt lucru se referă la lispa de eficienţă a justiţiei - procesele prea lungi. În solicitarea mea către Parlament nu mă voi limita doar la ANI. A trecut un proiect care a trecut tacit de Camera Deputaţilor care prevedea neîntreruperea proceselor în instanţă atunci când se invocă elemente de neconstituţionalitate. Şi în sfârşit, există la CSM un proiect de lege - "legea micii reforme" - care are ca obiect să urgenteze procedurile, să nu se mai poată amâna spre exemplu, din cauza lipsei avocaţilor. Cred că dacă Parlamentul ar veni în sesiune extraordinară, România ar fi ferită să i se invoce probleme de funcţionarea justiţiei la momentul intrării în spaţiul Schengen", a spus Traian Băsescu.

Sursa: realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii