Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:02 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Basarabeni în vizită la Cumpăna

ro

20 Jul, 2015 09:26 1487 Marime text
 
10.000 de basarabeni vin în România pentru a vedea care vor fi beneficiile viitoarei Uniri cu România. Programul începe azi în două comune: Filipeștii de Târg (Prahova) și Cumpăna (Constanța).
 
La ora 18.00, la Cumpăna, 100 dintre basarabenii veniți pe jos din Chișinău către România vor fi primiți de către primarul comunei, Mariana Gâju. Tinerii vor mărșălui simbolic și vor trece pe lângă unele proiecte finalizate deja, cum ar fi școala de balet sau sala de scrimă din localitate.
 
„Viitoarea unificare trebuie să provină de la firul ierbii, de la dorința ambelor populații și credem că această dorință va fi stimulată prin cunoaștere. Cu bune și cu rele, frații de peste Prut trebuie să ne cunoască și nu le putem prezenta numai Bucureștiul sau alte centre urbane. În ciuda defetismului nostru, România are multe modele de succes în societatea de atăzi”, a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012.
 
Până la finalul lunii septembrie, 10.000 de cetățeni ai Republicii Moldova, reprezentând diferite categorii sociale, vor vizita România. 52% din cetățenii de peste Prut sunt favorabili unei viitoare Uniri, conform unui sondaj realizat în februarie 2014 de Centrul Român de Studii și Strategii.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii