Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:25 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bărbatul suspect de Ebola din Constanţa a fost transportat la Bucureşti

ro

31 Oct, 2014 07:51 1525 Marime text
Potrivit România TV, bărbatul din Constanţa, suspect de Ebola, a fost transportat noaptea trecută la Bucureşti în condiţii de siguranţă maximă. 

Bărbatul de 60 de ani, întors recent din Nigeria, unde a lucrat ca inginer pe o platformă petrolieră, a solicitat ieri ambulanţa după ce a început să facă febră puternică. Reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă Constanţa au declarat că pacientul a fost dus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa.
Medicul Cătălin Grasa, directorul de cercetare medicală din cadrul unităţii sanitare constănţene, a declarat că pacientul suspectat de Ebola suferă, de fapt, de malarie.
Cu toate acestea pacientul a fost trimis la Bucureşti pentru noi investigaţii.

Digi TV transmite că potrivit medicilor, bărbatul are în continuare febră mare şi nu se simte bine. Pentru că este suspect de infectare cu Ebola au fost luate toate măsurile de izolare a acestuia. I s-au făcut rapid testele necesare şi, în funcţie de rezultatul acestora, se va decide dacă bărbatul va rămâne în continuare internat la "Matei Balş" sau va fi trasnferat la "Victor Babes", institut care are o secţie pentru boli tropicale.

La Institutul "Matei Balş", un etaj este izolat şi pregătit cu 15 paturi pentru preluarea eventualele cazuri de infectare cu virusul Ebola, informează Digi 24.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii