Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:27 14 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bărbat, reţinut pentru trafic de influenţă. A pretins că îi poate influenţa pe judecători

ro

03 Oct, 2017 14:07 722 Marime text
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploiești au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 02 octombrie 2017, a inculpatului Dumitru Nicoraș, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

În ordonanţa procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
        
În cursul anului 2011, inculpatul Dumitru Nicoraș a primit, pentru sine sau pentru altul, de la o persoană cercetată în stare de arest preventiv pentru săvârșirea unei infracțiuni de proxenetism (martor în prezenta cauză), suma de 45.000 de euro.
         
În schimbul acestor bani, inculpatul a lăsat să se creadă că are influență, prin intermediul unui magistrat, asupra judecătorilor desemnați cu soluționarea dosarului, în sensul pronunțării unor soluții favorabile față de persoana aflată în arest.

         
La data de 3 octombrie 2017, inculpatul Dumitru Nicoraș este prezentat Curții de Apel Ploiești, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție, menţionează procurorii.

Ti-a placut articolul?

Comentarii