Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:54 23 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum mai pot ajunge bani la stat Bacşişul ar putea ajunge pe bonul fiscal

ro

07 Apr, 2015 21:03 1146 Marime text
Guvernul vrea să impoziteze bacşişul. Banii lăsaţi de clienţi ospătarilor, de exemplu, ar putea fi trecuţi pe un bon fiscal separat şi taxaţi cu 16%.

Potriviti Antena3, patronatele din industria hotelurilor şi restaurantelor din România spun că sunt de acord cu impozitarea veniturilor din bacşişuri, dar nu prin emiterea unui nou bon fiscal.

Măsura Executivului lasă însă loc la interpretări, când vine vorba de taximetrişti, de exemplu. Nimeni nu ştie deocamdată cum ar putea fi emis un bon fiscal pentru bacşiş.

Aceeaşi problemă o au şi cei care livrează mâncare sau produse la domiciliul clientului.

Piaţa bacşişului este estimată la peste 300 milioane de euro. Dacă va fi legalizat, statul ar urma să câştige la buget aproape 50 milioane de euro.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Vifor Viorea Prosta 09 Apr, 2015 01:24 cu 16% fix, plus TVA 24%, plus CAS, plus alte taxe, la un PIB de 150 miliarde de euro, ar trebui sa intre la buget aproape jumate, dar intra vreo 20, iar ei zic ca ar mai fi vreo 10 din mica evaziune, dar se fac de ras in fata lumii intregi. In primul rand sa caute printre rudele lor, pornind de la capii partidelor in jos, luand la control toate rudele si prietenii, si vor descoperi contracte paguboase cu statul de exact diferenta pana la 40% din PIB. Cu mica evaziune, e foarte bine ce se face, dar ar fi trebuit dupa ce au pornit de la prefectii de judet, membrii consiliilor judetene si rudele lor, si dupa ce terminau de strans de la ei si rudele lor sa treaca la mica evaziune.