Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:18 21 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avertisment de călătorie. Nivel maxim de alertă! Un cetăţean român a fost evacuat în siguranţă din Yemen

ro

04 Feb, 2018 10:29 517 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe informează că, în cursul zilei de astăzi, un cetăţean român a fost evacuat, în siguranţă, din Yemen pe traseul Sayyoun - Amman - București.

Pe tot parcursul deplasării, cetăţeanul român s-a aflat în legătură permanentă cu Ambasada României din Regatul Hașemit al Iordaniei, care a monitorizat deplasarea.

Reprezentanţii misiunii diplomatice române de la Amman, în coordonare permanentă cu Ministerul Afacerilor Externe și cu sprijinul consulului onorific al Republicii Yemen în România, au acordat permanent asistenţă consulară în vederea repatrierii pe cale aeriană, prin identificarea unei modalităţi optime de evacuare, emiterea documentelor de călătorie şi asigurarea îndeplinirii formalităţilor de îmbarcare.

Ministerul Afacerilor Externe a suportat în întregime costurile aferente transportului pentru cetățeanul român repatriat.

 Ministerul Afacerilor Externe continuă eforturile de evacuare în siguranţă a cetăţenilor români aflaţi în Republica Yemen şi rămâne în legătură permanentă atât cu aceştia, cât şi cu toate autorităţile competente din regiune.

Pe website-ul Ministerului Afacerilor Externe este în continuare postat un avertisment de călătorie pentru Yemen, care conține nivelul maxim de alertă, respectiv "Pericol major - părăsiţi imediat zona sau ţara!".

Ministerul Afacerilor Externe reiterează solicitarea adresată cetăţenilor români prezenţi în zonele de conflict, de a contacta misiunile României din teritoriu pentru a-şi înregistra prezenţa, astfel încât să poată beneficia de asistenţă și protecție consulară și totodată, de a consulta informaţiile furnizate prin intermediul aplicaţiei „Călătoreşte în siguranţă” - care poate fi descărcată de pe site-ul MAE pe orice telefon mobil de tip smartphone, şi serviciului de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

Ti-a placut articolul?

Comentarii