Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:25 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE2 Avarie în Constanța! Mai mulți abonați, fără apă potabilă

ro

21 Jan, 2019 17:11 7664 Marime text
Pentru remedierea unei avarii la conducta principală de alimentare cu apă, cu diametrul de 800 mm, de pe bulevardul I.C. Brătianu, în zona Școlii nr. 8 din municipiul Constanța, RAJA SA a fost nevoită să întrerupă furnizarea de apă potabilă, astăzi, 21 ianuarie 2019, în intervalul orar 16,00-21,00.

Sunt afectați următorii consumatori:

-         Bd. I.C Brătianu, zona cuprinsă de strada Cezar Bolliac și bd. Ferdinand, (inclusiv străzile Justiției și Sandu Chiosea), dar și cei arondați punctelor termice 143, 162, 163 și 248;

-         Zona Gară, delimitată de străzile: Labirint – Th. Burada – Bd. Ferdinand -  I.C. Brătianu – Labirint, precum și punctele termice 65, 67 și 144.

-         Zona Salvare, Kaufland, Inel II și BIG, delimitată de străzile: I.C. Brătianu – Oborului – I.L. Caragiale – Eliberării – Naționalizării – N. Filimon – Cezar Bolliac – I.C. Brătianu și Punctele Termice 130-137, 75, 161, 165 și 171.

-         Zona Brătianu: tronsonul delimitat de străzile I.C. Brătianu – Alba Iulia – Verde – N. Filimon – Cezar Bolliac – I.C. Brătianu și punctul termic 86.

-         Străzile Interioară 1 și 2.

Abonații din Cartierul Coiciu, Km. 4, zona de blocuri de pe Al. Garofiței și cei arondați punctelor termice 72, 73 și 125 vor avea apă cu presiuni scăzute până la ora 21,00.


Inițial, echipele de intervenție au încercat să efectueze reparația cu conducta sub presiune, însă având în vedere debitul mare de apă s-a impus sistarea furnizării acesteia pe tronsonul avariat.

„Ne cerem scuze pentru neplăcerile create abonaților din zonă, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție fac tot posibilul pentru remedierea avariei și reluarea furnizării apei într-un timp cât mai scurt”, transmite RAJA SA.

UPDATE: In urma degajarii zonei, pentru remedierea avariei de pe conducta de 800 mm, de pe strada IC Bratianu, echipele de interventie au constatat nenesitatea inlocuirii unei legaturi intre doua tronsoane. Pentru efectuarea reparatiilor a fost necesara oprirea statiei de tratare si pompare Palas astazi-21 ianuarie 2019, in intervalul 17,30 – 24,00. Masura a fost luata pentru ca pe segmentul avariat apa sa fie oprita de tot, fiind nevoie de asigurarea conditiilor tehnice pentru activitatile de sudura. In aceasta situatie, abonatii din cartierele: CET, Viile Noi, Medeea, Palas, Brătianu, Km4-5, Km5, Abator, Gară, Casa de Cultură, Inel I, Inel II si Coiciu nu vor avea apa la robinete pana la miezul noptii.

UPDATE 2: La ora 20,40, echipele de interventie au terminat lucrarea de remediere a avariei la conducta de 800 mm de pe b-dul IC Bratianu. Imediat, lucratorii care asigura permenenta la sttai de pompare si tratare Palas au inceput sa faca manevrele de pornire a statiei, pentru reluarea furnizarii apei potabile catre abonatii afectati. Avand in vedere lungimea retelei de distributie, dar si debitul mare de apa, pentru intrarea sistemului in presiune este nevoie de o perioada de aproximativ 3 ore. In aceste conditii, constantenii din cartierele CET, Viile Noi, Medeea, Palas, Brătianu, Km4-5, Km5, Abator, Gară, Casa de Cultură, Inel I, Inel II si Coiciu vor avea apa la robinete in jurul orei 24,00.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii