Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:57 23 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Autovehicule şi persoane căutate în spaţiul european, depistate pe teritoriul României

ro

15 Mar, 2015 11:26 470 Marime text
Poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul celorlalte state membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, 243 de persoane, 35 de autovehicule şi 8 documente ce fac obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen, conform unui comunicat e presă al Poliţiei Române.
 
În urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române, în perioada 6 – 13 februarie, au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 160 de persoane ce fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen).  
 
Poliţiştii români au pus în aplicare 26 de mandate europene de arestare, au depistat 78 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi o persoană ce era semnalat ca dispărută de partenerii din statele Schengen.
 
De asemenea, pe teritoriul României, au fost identificate 25 de autoturisme ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor penale şi a fost ridicat un document căutat de un stat partener.
Totodată, 83 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.
 
Dintre acestea, 41 de persoane erau urmărite de Poliţia Română în baza unui mandat european de arestare, 17 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 5 persoane erau semnalate dispărute de autorităţile române.
 
10 autovehicule semnalate de autorităţile române în vederea indisponibilizării sau  pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale au fost identificate în statele membre. De asemenea, 7 documente emise şi căutate de România au fost descoperite în state membre.

Ti-a placut articolul?

Comentarii