Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:02 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Autoturism de lux căutat de autoritățile din Italia, descoperit la frontieră. Șoferul a prezentat la control acte false

ro

18 Nov, 2017 12:47 2230 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Siret au indisponibilizat un autoturism marca Lexus, an fabricație 2014, în valoare de 40.000 de euro, ce figura în bazele de date ca fiind căutat de către autorităţile din Italia.
 
Ieri, 17 noiembrie a.c., în jurul orei 04.30, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră un cetăţean ucrainean, Ivan. H., în vârstă de 35 de ani, care conducea un autoturism marca Lexus NX, cu numere de înmatriculare ucrainene.
 
Bărbatul a prezentat la control, pe lângă documentele de călătorie personale, un certificat de înmatriculare pentru autoturismul pe care îl conducea, iar în urma verificării s-a constatat că acesta nu îndeplinea condițiile de formă și fond ale unui document autentic, fiind  fals.
 
Poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunțit asupra autovehiculului şi au observat, sub scaunul din partea dreaptă față, o plăcuță aplicată artizanal ce acoperea seria de șasiu originală a mașinii.
 
Totodată, în urma verificărilor în bazele de date s-a constatat că mijlocul de transport figurează ca fiind ,,bun căutat pentru confiscare’’, alertă introdusă de către autorităţile din Italia.
 
În cauză, s-a întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăinuire, uz de fals și punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare.
 
De asemenea, autovehiculul marca Lexus, an fabricație 2014, în valoare de 40.000 de euro, a fost indisponibilizat la sediul poliţiei de frontieră, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Sursa foto: IGPFR
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii