Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:04 18 04 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenție șoferi! Se efectuează acțiuni în toate statele membre UE pentru combaterea excesului de viteză

ro

27 Apr, 2016 23:23 1908 Marime text
 
Poliţia Română a acţionat pentru reducerea numărului de accidente rutiere produse pe fondul nerespectării vitezei. Acţiunea a făcut parte din calendarul de activități al poliţiilor rutiere europene TISPOL.
 
Într-o singură săptămână, poliţiştii rutieri au constatat aproape 400 de infracţiuni, au aplicat peste 31.000 de sancţiuni contravenţionale şi au reținut aproape 1.000 de permise de conducere.
 
În săptămâna 18 - 24 aprilie, 1.381 de poliţişti, dintre care 1.176 de la rutieră, au acţionat, la nivel naţional, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, pentru depistarea şi sancţionarea abaterilor rutiere, în special a celor privind nerespectarea regimului legal de viteză.
 
În cadrul acţiunii, au fost folosite 452 de echipamente de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, pentru depistarea în trafic a conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză şi sancţionarea promptă a acestora.
 
Acţiunea, desfăşurată simultan pe teritoriul tuturor celor 28 de state membre ale Uniunii Europene, a făcut parte din calendarul de activităţi al poliţiilor rutiere europene TISPOL pentru anul 2016.
 
Astfel, într-o singură săptămână, poliţiştii români au constatat în cadrul acţiunii 396 de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, au aplicat 31.560 de sancțiuni privind nerespectarea vitezei regulamentare, iar în 973 de situaţii au reţinut permisele de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pentru o perioadă de 90 de zile.
 
Poliţia Română reamintește conducătorilor auto că depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii