Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:07 17 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Atacantul Adrian Pătulea, exclus din lotul FC Farul. Ce s-a întâmplat, astăzi, în vestiar

ro

17 Apr, 2016 12:20 3611 Marime text
Auraş Braşoveanu, preşedintele executiv al FC Farul, a declarat că atacantul Adrian Pătulea a fost exclus, astăzi, din lotul echipei. Totodată, alţi doi fotbalişti, mijlocaşul Ovidiu Vezan şi fundaşul Florin Popa, sunt la dispoziţia clubului, urmând a se ajunge la o înţelegere pentru rezilierea contractelor. Înainte de meciul cu Dunărea Călăraşi, cinci jucători n-au intrat în cantonament, plecând de la club, dar au fost întorşi înapoi.  
  
„A fost anunţat lotul, iar cinci jucători, Popa, Tigoianu, Valentin Munteanu, Murgoci şi Pungă, şi-au luat bagajele şi au plecat din cantonament, din varii motive, fără a avea o discuţie în prealabil cu antrenorul Ilie Stan. Am înţeles că în cadrul lotului au fost nişte discuţii în contradictoriu, disensiuni, o oarecare polemică între Vali Munteanu şi Pătulea şi între Pătulea şi Bratu. Numitorul comun al acestor discuţii în contradictoriu şi neprincipiale e cam Pătulea. Tot timpul reproşează faptul că el îşi dă viaţa, în timp ce restul nu ar juca la nivelul pe care şi l-ar dori el. Fapt pentru care le reproşează. Iar astăzi a avut o altă ieşire necontrolată, în urma analizei pe anumite faze făcută de Ilie Stan. Domnul Pătulea s-a adresat cu cuvinte injurioase, chiar a continuat cu o tentativă, nu aş putea s-o numesc sărit la bătaie, dar oricum s-a îndreptat ameninţător către antrenor. Eram în vestiar şi la acel moment am intervenit, l-am luat şi l-am trântit în scaun. Iar apoi a început să mă ameninţe pe mine. O situaţie de neacceptat, fapt pentru care a fost dat afară. Nu-i prima dată când nu acceptă ce spune antrenorul sau ce am spus eu în decursul timpului legat de joc. Tot timpul el trebuie să aibă dreptate, fără să ia în calcul că, în două jocuri, echipa a primit zece goluri. O chestie care nu are ce căuta într-un vestiar, indiferent de ramura sportivă. L-am informat pe Giani Nedelcu de episodul cu Pătulea, de altfel martor este tot vestiarul, iar Giani Nedelcu a decis ca Pătulea să părăsească echipa“, a declarat Auraş Braşoveanu.

În replică, Adrian Pătulea a spus: „Îmi pare nespus de rău pentru situaţia care s-a creat, pentru că fanii Farului sunt cu adevărat nişte oameni care iubesc echipa. Cât priveşte lotul de jucători, m-am ataşat şi eu de ei, am fost foarte buni prieteni şi în continuare vom rămâne la fel. Am stat de vorbă cu ei, au văzut situaţia din vestiar şi au sărit în ajutorul meu, pentru că am fost umilit şi batjocorit de preşedinte la fiecare şedinţă. Eram primul care era batjocorit şi nimeni altul. Dânsul nu m-a agreat din primul moment în care ne-am cunoscut. Eu am lăsat însă mereu de la mine, încercând să-l evit pe cât posibil. E problema dânsului. Am spus că în ce priveşte părţile tactice ale unui joc eu răspund în faţa antrenorului. El voia să-mi facă mie analize jocului în faţa colectivului. Nu mi se pare normal. I-am spus că nu e profesionist ce face. Azi, când purtam o discuţie direct cu antrenorul, nicidecum cu el, a venit, şi-a înfipt mâna în gâtul meu şi m-a împins. Tot vestiarul a văzut. Iniţial, nu am avut nicio reacţie, pentru că nu mă aşteptam la aşa ceva, să-mi bage un preşedinte mâna în gât cât sunt într-o discuţie cu altcineva. După ce a făcut asta, i-am spus nu e posibil aşa ceva, eşti un nesimţit ca preşedinte să bagi mâna în gâtul unui jucător. Normal că m-am enervat şi am reacţionat. Nu puteam să stau să mă bată preşedintele. Nu e prima dată când mă scoate direct răspunzător pentru înfrângere. E normal ca într-un colectiv în care nu sunt rezultate să mai apară discuţii între colegi. Mă vede Dumnezeu, n-am fost un sfânt să nu fi reproşat şi eu ceva unui coleg, de genul: «Nu punem şi noi osul mai mult la muncă, nu lăsăm şi noi capul jos şi să câştigăm meciul, că ne facem de râs? Adevărat e că am spus aşa ceva. Dar acestea sunt lucruri la fotbal, nu te poţi agăţa de ele ca să mă dai afară, că, vezi Doamne, stric vestiarul. Tot vestiarul s-a certat şi şi-a reproşat treaba asta, nu doar eu“.  

UPDATE 16.40: Antrenorul Ilie Stan a confirmat varianta incidentului expusă de Auraş Braşoveanu. „Este incredibil şi inadmisibil ca un jucător să se comporte aşa când un antrenor îi face observaţie tactică, o analiză pertinentă asupra jocului, pe chestii tactice, ce i-am cerut eu să facă şi ce a făcut el. Vorbim de respect. Eşti un fotbalist care a jucat atâta timp în Anglia, unde se pune mare preţ pe respect şi tu nu accepţi să ţi se facă observaţie vizavi de joc, unde suntem? Un antrenor trebuie să fie şi ca un tată, şi ca un coleg. E vorba de disciplină, de respect între jucători, de disciplină de grup. Unitatea de grup trebuie să privească tot clubul, plecând de la echipă şi continuând cu conducătorii. Îmi pare rău, pentru că Pătulea a ajuns la Vaslui datorită mie şi am vrut să îl iau şi în Irak. Aveam încredere în el şi să-mi răspunsă aşa, desi discutam doar disciplină tactică?“, a spus Ilie Stan. 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii