Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:12 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Grigoraş, Stănescu şi Dragu, primii în topul „tunarilor“ SSC Farul În cinci meciuri jucate, Adrian Pătulea a marcat de şapte ori! (galerie foto)

ro

05 Dec, 2017 00:00 3474 Marime text
Eficienţă de invidiat pentru atacantul echipei de fotbal din Liga a 3-a SSC Farul Constanţa Adrian Pătulea, care, în cele cinci meciuri jucate până acum pentru vicelidera seriei secunde a campionatului, a marcat de şapte ori, având astfel o medie de 1,4 goluri pe meci!
 
SSC Farul a disputat 13 meciuri în tur, iar Pătulea, transferat în partea a doua a acestui interval, a început să joace din etapa a noua, astfel: 9 - 35 de minute; 10 - 65 de minute, 1 gol; 11 - 90 de minute, 2 goluri; 12 - 90 de minute, 2 goluri; 13 - 90 de minute, 2 goluri. Pe primul loc în clasamentul golgheterilor SSC Farul, cu câte opt reuşite, se află Alexandru Grigoraş (11 meciuri în tur), Raphael Stănescu (13 jocuri) şi Claudiu Dragu (12 meciuri).
 
SSC Farul are în tur golaveraj +29 (46 de goluri marcate şi 17 primite), celelalte reuşite aparţinându-le lui Vasile Şicu - 7, Marian Botea, Alin Mazilu - câte două, Costel Niţescu, Ionuţ Florea şi Marius Agache - câte una. Şicu a înscris prima dată în etapa a şaptea, dar a avut un final prolific de tur, în ultimele două runde, 12 şi 13, punctând de câte trei ori! Având ca obiectiv declarat promovarea imediată în Liga a 2-a, SSC Farul este în grafic după prima parte a campionatului, aflându-se la două puncte (34-32) în spatele liderului Progresul 1944 Spartac.
 
Pregătiţi de un colectiv tehnic format din Petre Grigoraş, Marian Dinu, Ion Barbu şi Gică Mina (antrenori), Viorel Farcaş (coordonator tehnic) şi Gică Avram (preparator fizic), „marinarii“ au în cele 13 meciuri din tur zece victorii, două egaluri şi un eşec. Pe locul trei în clasament se află Axiopolis Cernavodă, cu 29 de puncte.

Portarul Ionuţ Gurău, integralist 

SSC Farul s-a dovedit redutabilă pe teren propriu, la Techirghiol, câştigând toate cele şapte meciuri jucate, golaveraj 33-9. Din deplasare, a adus 11 puncte din şase partide (golaveraj 13-8), având trei victorii, două egaluri şi o înfrângere (acel incredibil 0-7 din fieful Progresului 1944 Spartac). Jucătorul folosit cel mai mult în tur a fost portarul Ionuţ Gurău, cu 1.170 de minute (integralist). Bariera celor 1000 de minute au mai sărit-o doi jucători, Raphael Stănescu - 1.115 şi Andreas Iani - 1.005, după care urmează jucători precum Lamine Diakite - 958 de minute, Marian Botea - 940, Claudiu Juncănaru - 895, Claudiu Dragu - 890 sau Ionuţ Florea - 630. Din totalul de 35 de jucători avut la dispoziţie de antrenori, aceştia au folosit 25. Portarul Vlad Neagu a fost în toate partidele rezerva lui Ionuţ Gurău.

Început dificil de retur 

În tur, jucătorii SSC Farul au primit 20 de cartonaşe galbene şi unul roşu, văzut de stoperul Lamine Diakite în partida de pe teren propriu cu CSM Rm. Sărat. Petre Grigoraş spune că echipa este în grafic după tur, dar este de părere că returul va fi mult mai dificil decât prima parte a campionatului. „Fiecare dintre echipele care aspiră la promovare a analizat şi şi-a dat seama de valoarea adversarelor. Consider că sunt patru echipe, alături de noi, care au şanse la promovare: Progresul 1944 Spartac, Axiopolis Cernavodă, Metalul Buzău şi Unirea Slobozia. Aceste cinci formaţii cred că sunt principalele candidate la accederea în Liga a 2-a. Orice se poate întâmpla. Vom avea un început de retur extrem de dificil, cu deplasări la Slobozia şi Cernavodă, după care vom primi acasă celelalte contracandidate. Am fost adoptaţi de Techirghiol şi am reuşit să câştigăm toate partidele. Am fost destul de puternici în propriul fief“, arată principalul SSC Farul.

 „Trebuie să fim de două ori mai atenţi“ 

Grigoraş spune că e necesar ca echipa să fie întărită, „ca să nu mai păţim ce am păţit la începutul campionatului, când am pornit la drum şchiopătând şi extrem de târziu, adunând ce am mai găsit. În perioada de pauză, trebuie să ne organizăm foarte bine, să fim inteligenţi şi să aducem jucătorii de care avem nevoie. Iar returul să-l abordăm extrem de bine, de pe o poziţie a unei echipe bine organizate şi hotărâte să facă totul pentru a promova. Nu va fi uşor de loc. Cine crede că Farul va defila se înşală amarnic. Am văzut forţa grupului şi la alte echipe şi am simţit-o pe pielea noastră. Trebuie să fim de două ori mai atenţi, pentru că în retur se scurg etapele, nu mai există şi o parte secundă a campionatului, ca în tur. N-avem voie să mai facem paşi greşiţi“, a punctat antrenorul de 53 de ani.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii