Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:15 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Felicia Tăicuțu îi cere lui Nicuşor Daniel Constantinescu 100.000 de euro daune (video)

ro

21 Oct, 2015 11:42 3063 Marime text


Astăzi, la Tribunalul Constanţa are loc un nou termen în dosarul în care Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, este trimis în judecată, alături de Cristian Zgabercea şi de fundaţiile Thalia şi Fantasio.
 
Şedința de judecată este prezidată de Iulia Cezara Suciu, judecător al Tribunalul Constanţa.

La termenul de astăzi este prezentă şi Felicia Tăicuţu, parte vătămată în dosar. Judecatoarea Suciu le cere actele de identitate inculpaţilor. „Ce nu mă cunoașteți? Sau cum?”, a întrebat retoric şeful CJC.
 
Inculpații stau în faţa instanței în două grupuri: Cristian Bogdan Zgabercea lângă Felicia Tăicuţu şi Nicuşor Daniel Constantinescu lângă Oproiu.

Felicita Tăicuţu, fost director general al Direcţiei Generale Economico-Financiare din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa, vrea 5.000 de lei de la Nicuşor Daniel Constantinescu daune materiale şi 100.000 daune morale. 

Dosarul a fost amânat pentru data de 11 noiembrie 2015. Nicuşor Daniel Constantinescu spune că are dosar la Tribunalul București. Instanța a luat în considerare acest aspect şi a dat un nou termen: 2 decembrie. 

Şeful CJC a făcut o serie de declaraţii, manifestându-şi dezamăgirea faţă de Iulia Cezara Suciu, judecător al Tribunalul Constanţa. „Mi-a cerut cartea de identitate, după ce este şi dosarul Centrului Militar Zonal de un an şi ceva de zile. Dânsa mi-a dat atâtea mandate de arestare, dânsa mă judecă şi în dosarul ăsta cu finanţările cluburilor sportive (...). Este o chestiune de onorabilitate, nu poţi să mă legitimezi după un an jumătate, după ce mi-ai dat atâtea mandate de arestare, după ce eu sunt o persoană publică cunoscută drept preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, indiferent ce circumstanţe procedurale invoci. Dacă ar fi să respectăm procedura, domnia sa nu ar avea ce căuta în această sală, pentru că nu poate fi şi judecător în celălalt dosar al Centrului Militar Zonal şi cel care mă arestează”, a declarat Nicuşor Daniel Constantinescu. 

Declaraţiile lui Nicuşor Daniel Constantinescu nu s-au oprit aici: „Dacă doamna judecătoare spune dacă mă duc la serviciu, adică la Consiliul Judeţean, şi iniţiez noi proiecte de hotărâre în interesul judeţului, pot face noi infracţiuni. (...) Dacă am ajuns aici este foarte grav şi foarte rău pentru democraţie”, a precizat şeful CJC. „Nu este vorba de mine ca persoană, eu pot să crăp în momentul ăsta, este vorba de democraţie”, a adăugat acesta.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii